Τι θέλει το κουρκούτι για να γίνει τραγανό και να ακουστεί το “Κρατς”;

Έφτασε λοιπόν η μέρα που όλοι μας μαγειρεύουμε τηγανητό μπακαλιάρο σε κουρκούτι και η μόνιμη κόντρα ανάμεσα στις νοικοκυρές είναι το περιβόητο τραγανό κουρκούτι.

Ας δοκιμάσουμε λοιπόν την πιο τραγανή συνταγή:

Υλικά

  • Αλεύρι
  • Λίγο μπέικιν πάουντερ
  • Κρύα μπύρα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν (δεν βάζουμε αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος είναι ήδη αλμυρός εκτός και αν σας αρέσουν τα πολύ αλατισμένα. Προσθέστε με προσοχή!!) Προσθέτουμε και την μπύρα με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας. Αφού λοιπόν έχουμε βάλει το ηλιέλαιο να κάψει, περνάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου από το αλεύρι και μετά από το κουρκούτι. Τινάζουμε το περίσσιο κουρκούτι από το κομμάτι μας και το βάζουμε στο λάδι. Το “σόκ”, δηλαδή η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, του παγωμένου με το καυτό είναι αυτό που μας δίνει το τραγανό. Δοκιμάστε λεπτές φέτες μπακαλιάρου έτσι ώστε να πετύχετε και τραγάνο χρυσό κουρκούτι αλλά και ψημένο μπακαλιάρο. Αν είσαστε από τις/τους ψαγμένους και έχετε θερμόμετρο, χρησιμοποιήστε το και βάλτε το λάδι να κάψει στους 170 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή