Ερωτηματικά προκαλεί ο διαγωνισμός για τα self test

Δίνοντας περιθώριο μόλις 3 ημερών – η μία εκ των οποίων εργάσιμη- και με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των rapid test.

Ερωτήματα για τις προδιαγραφές αλλά και το χρόνο ολοκλήρωσης προκαλεί η ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την προμήθεια 10.000.000 self tests κορονοϊού, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να διανείμει δωρεάν από τις αρχές Απριλίου. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε το βράδυ της 24ης Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι το τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να υποβάλλουν συμμετοχές.

Η πρόσκληση φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου και το πρώτο πράγμα, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών λήγει τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου. Δηλαδή, αν λάβουμε υπόψη μας την αργία της 25ης Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ημέρα για να ετοιμάσουν τις προσφορές τους.

Σημειώνεται δε ότι έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα που ανακοινώθηκε η διαδικασία των self test από τα φαρμακεία δια στόματος Άκη Σκέρτσου ο οποίος είχε πει ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμα τα τεστ. Δηλαδή η Κυβέρνηση ή ήταν απροετοίμαστη ή έχει ήδη συμφωνήσει με κάποια εταιρεία και απλά η προκήρυξη αποτελεί το τυπικό σκέλος για τη σύμβαση.

Σημειώνεται δε πως αυτός που θα επιλεγεί θα πρέπει να έχει παραδώσει τα τεστ μέσα σε 7 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Γεγονός που μπορεί εν μέρει να είναι αναμενόμενο λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της προμήθειας, όμως εύλογα γεννά αμφιβολίες για την τήρηση της διαφάνειας.

Περισσότερα στο news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή