Γιατί διώκονται γιατροί που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο ΕΣΥ;

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο γραμματέας του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης αναφορικά με περιπτώσεις διώξεων γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι καταγγέλλουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα, επεσήμανε την ειρωνεία της διοικητικής και δικαστικής δίωξης αυτοί που δίνουν έναν ηρωικό αγώνα.

 «Συνάδουν οι δηλώσεις σας εκτίμησης προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ με τις διοικητικές και ποινικές διώξεις εναντίον τους όταν τολμούν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να σώζουν τις ζωές των συμπολιτών μας;» ρώτησε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση του απαρίθμησε 3 συγκεκριμένες περιπτώσεις:

  • Προανάκριση σε βάρος του ιατρού Αθανασίου Σιούλη, μέλους της ΕΝΙΘ, επειδή δήλωσε ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ στις 10/11/2021 ξεκινούσε με πληρότητα 100% σε κλίνες ΜΕΘ COVID-19 κι ότι ανάλογη εικόνα επικρατούσε και σε άλλα νοσοκομεία.
  • Η περίπτωση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο οποίος «τόλμησε» να αντιδράσει στις πειθαρχικές διώξεις που άσκησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» σε βάρος ιατρών που «έκαναν το λάθος» να νοσήσουν με COVID-19 με αποτέλεσμα ο Κώστας Καταραχιάς να μετακινηθεί εκδικητικά και, κατόπιν, να μεθοδευτεί η απόλυσή του.
  • Εισαγγελικές διώξεις σε βάρος των προέδρων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Διοικητικών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για μη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του.

Ο γραμματέας του Μέρα 25 τέλος τόνισε τις ολοκληρωτική διαφωνία του, εξηγώντας ότι  «από την απαρχή της πανδημίας, ένα χρόνο τώρα, συμπολίτευση και αντιπολίτευση διατρανώνουμε την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, που παρά τις τραγικές ελλείψεις, δίνουν ηρωικό αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή τους πληγέντες από τον κορονοϊό». 

Ακόμα επεσήμανε ότι «διαφωνούμε έντονα μεταξύ μας για το κατά πόσο εσείς, η κυβέρνηση, κάνατε όσα έπρεπε για να στηριχτεί το ΕΣΥ, δηλαδή πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμων γιατρών-νοσηλευτών, υποδομές, εξοπλισμός, οικοδόμηση δικτύου μαζικών τεστ και εμβολιασμών κλπ. Όμως, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, καθημερινά δίνουμε εύσημα στους ανθρώπους του ΕΣΥ για τα θαύματα που πετυχαίνουν».

*με πληροφορίες από το vouliwatch.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή