Τι προβλέπεται για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ

Στο μεταξύ στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα κριτήρια για την ένταξη  στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ. Η ρύθμιση αφορά  κρατική επιδότηση για 8 μήνες για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες τα δάνεια των οποίων δεν είχαν καταγγελθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Με βάση το Μέρος Β΄ του νομοσχεδίου,  η  επιδότηση θα ξεκινά από το 90% της δόσης για ενήμερα δάνεια και θα μειώνεται έως και το 70% κατά τη διάρκεια της 8μηνης περιόδου. Για όσες επιχειρήσεις είχαν δάνεια σε καθυστέρηση, η επιδότηση θα ξεκινά από το 80% και θα μειώνεται έως και το 60%. Αισθητά μειωμένη θα είναι η επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, για τα οποία θα ξεκινά από το 50% και θα μειώνεται στο 30%.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση για να ενταχθούν οι επιχειρήσεις στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένα παρουσιάσει μείωση του τζίρου τους ίση ή μεγαλύτερη του 20% και να έχουν ενταχθεί σε κάποιο από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid 19. Στις επιλέξιμες προς επιδότηση κατηγορίες εντάσσονται επίσης επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων και έλαβαν μειωμένο μίσθωμα, εταίροι προσωπικών ή κεφαλαιουχικών εταιρειών, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά ή έχουν λάβει ενίσχυση ή έχουν ενταχθεί σε άλλα μέτρα στήριξης, καθώς και όσοι έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, ή έχουν εργαζόμενους που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Στις σχετικές διατάξεις αναλύονται και τα  κριτήρια επιλεξιμότητας προκειμένου κάποιος να ενταχθεί στο πρόγραμμα, αλλά και τα εισοδηματικά όρια (ακίνητα, καταθέσεις, κτλ), αλλά και το ύψος της οφειλής πάνω από τα οποία κάποιος κόβεται από το πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή