Γεύσεις που ξυπνούν τις πιο έντονες αναμνήσεις

Όλοι συνδιάζουμε τη γεύση με την ανάμνηση.
Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο φαγητό που μας θυμίζει τη γιαγιά μας, το χωριό μας, τις ρίζες μας.

Οι εποχές έχουν αλλάξει, μερικοί άνθρωποι δεν είναι πια κοντά μας για να αναβιώσουμε στιγμές και τα συναισθήματα νοσταλγίας γίνονται όλο και πιο έντονα όσο μεγαλώνουμε και ο χρόνος περνάει.

Πως μπορούμε να νιώσουμε πάλι, έστω για λίγο, όπως τότε;

Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας, και πιο συγκεκριμένα τη γεύση και την όσφρηση. Χρησιμοποιώντας την κουζίνα μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά να ξαναζωντανέψουν.

Αυτή τη φορά επιλέγουμε το “fast food” της γιαγιάς.
Το “Πεινάς; Θα σου κάνω κάτι γρήγορο.” , χωρίς φυσικά να χωρούν αντιρρήσεις. Πεινάς, δεν πεινάς, θα φας.

Λαζανάκι (ο καθένας το αποκαλεί διαφορετικά) , με ντόπια μυζήθρα και μελάτο τηγανιτό αυγό.

  1. Βράζουμε το ζυμαρικό μας.
  2. Το στραγγίζουμε.
  3. Το πασπαλίζουμε με μπόλικη μυζήθρα.
  4. Τηγανίζουμε ένα αυγό, από χωριό κατά προτίμηση.
  5. Σερβίρουμε τα λαζανάκια και από πάνω στην κορυφή τοποθετούμε το αυγό.
  6. Φυσικά, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και έξτρα μυζήθρα.

Φαίνεται απλό και είναι, αλλα δεν είναι διαίτης!!!

Τα φαγητά της γιαγιάς όμως δεν παχαίνουν. Μόνο ψηλώνουν!
Άλλωστε, έτσι ισχυρίζονται όλες οι γιαγιάδες!
Εμείς τις εμπιστευόμαστε.

Επιλέγουμε προϊόντα από παραγωγούς του τόπου μας.
Εμείς σε αυτό το πιάτο χρησιμοποιήσαμε μυζήθρα “Αρκαδία” από την οικογένεια Μπαζιωτάκη , λαζανάκι “Μαίναλο” , αυγά από κάποια αλανιάρα αρκαδική κότα.

Καλή απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή