spot_img

Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο της μαμάς!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα το μεγαλύτερο ρόλο σε μία πίτα τον παίζει το σωστό και τραγανό φύλλο! Σίγουρα, και η σωστή γέμιση δίνει άλλον αέρα, αλλά το τραγανό σπιρικό φύλλο πάει τη συνταγή σε άλλο επίπεδο.

Η γέμιση στην κοτόπιτα είναι αρκετά ευέλικτη, δηλαδη μπορεί να φτιαχτεί αναλόγως τις προτιμήσεις του καθενός. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε πολλά λαχανικά και να την κάνουμε πιο υγιεινή, είτε τυριά, κρέμες και μπέικον. Όμως, συνδιάζονται και όλα τα παραπάνω!

Παρακάτω, παραθέτουμε τη συνταγή και για το φύλλο ,αλλά και για τη γέμιση. Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!

Για το σπιτικό τραγανό φύλλο:

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
  • 1 κούπα χλιαρό νερό

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει ζύμη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Για τη γέμιση:

  • 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα
  • Πιπεριές πολύχρωμες
  • Μανιτάρια λευκά
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 3 κ. σούπας φιλαδέλφεια
  • Τριμμένη γραβιέρα
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • Καπνιστή πάπρικα

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο (αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια), αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη καπνιστή πάπρικα. Αφου ροδίσει ελάχιστα και το κοτόπουλο, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη φιλαδέλφεια και αφήνουμε το μείγμα να δέσει. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με γραβιέρα (κατά προτίμηση πικάντικη). Αφήνουμε το μείγμα, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανοίγουμε το φύλλο με έναν πλάστη, όσο πιο λεπτό μπορούμε, και το απλώνουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε και απλώνουμε όλο το μείγμα και από πάνω καλύπτούμε με το υπόλοιπο φύλλο. Έχουμε προθερμάνει ήδη το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα!

Καλη όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή