spot_img

Γαλατόπιτα με σάλτσα πορτοκάλι

Η σύντομη αλλά γευστικότατη συνταγούλα της Δευτέρας!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟ ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1,5 λίτρο πλήρες γάλα
  • 200γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 200γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα του ταψιού

Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου και το αλείφουμε με σπορέλαιο με ένα πινέλο. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας καλύπτοντας τη βάση με τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι το τρυπάμε παντού για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Αν η ζύμη φουσκώσει, την τρυπάμε ξανά για να καθίσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Αποσύροντας το σκεύος από τη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, ανακατεύοντας συνέχεια με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε ο μείγμα στην ψημένη βάση και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μαρμελάδα πορτοκάλι μαζί με 30 ml νερό και περιχύνουμε τη γαλατόπιτα με την αραιωμένη μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλοφάγωτη με το τσάι τον καφέ ακόμη και σκέτη !!!

Συνταγή : Ηλίας Μαμαλάκης,

Φωτογραφία : Studiom.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή