Συνταγή ημέρας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
- 100 γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
- 100 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 100 γρ. χοντρές φακές, βρασμένες
- 100 γρ. ροβίτσα βρασμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένη
- Μερικά φύλλα ρόκας
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΣΚΟΡΔΟΥ
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 30 ml χυμό πορτοκαλιού
- 10 ml λευκό βαλσάμικο ξύδι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- Μισό κ.γ. μουστάρδα
- Μισό κ.γ. ρίγανη ξερή
- Αλάτι & μαύρο πιπέρι
Βινεγκρέτ : Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ με καπάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από τη ρόκα. Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με το καπάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί. Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνίροντας με τη ρόκα και περιχύνοντας με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
Υγιεινή διαιτητική και πολύχρωμη. Καλή όρεξη!