Βελουτέ πράσου και πατάτας

Συνταγή ημέρας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. πράσα
  • 850 γρ. πατάτες baby
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 300 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 300 γρ. καπνιστό χέλι Άρτας
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

            Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το πράσο και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να σοταριστεί χωρίς να πάρει χρώμα και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, πολτοποιούμε επιτόπου με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτουμε την ξινή κρέμα κρατώντας λίγη για το στήσιμο του πιάτου και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Κρατάμε την σούπα ζεστή.

            Ψήνουμε τα κάστανα σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν τραγανή υφή.

            Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά μπολ, γαρνίρουμε από πάνω με τα κάστανα το χέλι κομμένα σε κομμάτια, σταγόνες ξινής κρέμας, σχινόπρασο, και σερβίρουμε.

Ακούγεται κάπως περίπλοκο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή