Κ.Τζιούμης: «Βρισκόμαστε πάντα το πλευρό των αγροτών μας» (vid)

πηγή: tripolis.gr

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Οικονόμου, όπου είχε επαφές για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Το μεσημέρι συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική. Παράλληλα, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία των προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης, η οποία αφού συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που την αφορούν, κατέθεσε στον Υφυπουργό σχετικό υπόμνημα.

Ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα τέσσερα θέματα, για τα οποία ζήτησε την άμεση και καθοριστική επέμβαση του υπουργείου:

  • Υλοποίηση των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Τάκα με στόχο την άρδευση παρακείμενων, ιδιαίτερα γόνιμων, περιοχών.
  • Αξιοποίηση του νερού από το βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Τρίπολης για την άρδευση των παρακείμενων περιοχών.
  • Πραγματοποίηση παρεμβάσεων – φραγμάτων στην περιοχή του Κορυθίου για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
  • Άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληττομένων -από τον πρόσφατο παγετό- αγροτών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση και τον πρωταρχικό ρόλο της πόλης μας σε αυτήν, ο Υφυπουργός με τον Δήμαρχο κατέληξαν και συμφώνησαν σε  μια ιδιαίτερα σημαντική και πρωτοπόρα ιδέα: τη δημιουργία καλαθιού του Δήμου Τρίπολης, με ΠΟΠ προϊόντα της περιοχής μας, τα οποία θα ενταχθούν  στο επετειακό πρόγραμμα δράσεων μέσω ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη μήνα. Για την εν λόγω πρωτοβουλία, ο κ. Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι  θα ζητήσει τη συνδρομή  και συνεργασία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση, για την ανάδειξή της και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.

Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις του δημάρχου, συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες, έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα σχετικά με την αγροτική παραγωγή προβλήματα του δήμου και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, την οποία και απέδωσε στο ότι είναι παιδί αγροτικής οικογένειας και γι΄ αυτό γνωρίζει και ζει τα προβλήματα των αγροτών από την παιδική του ηλικία.

Ο  κ. Κώστας Τζιούμης αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχολίασε: “είχαμε μια συζήτηση επί της ουσίας με τον κ. Γιάννη Οικονόμου για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Τρίπολης. Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών και αγροτών μας, αναλύσαμε όλα τα επίκαιρα ζητήματα και όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των καιρικών συνθηκών ”.

(Δελτίο Τύπου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!