spot_img

Στεφάνι Caprese |Συνταγή ημέρας

20 λεπτά | Εύκολο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ

  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 500 γρ. ντοματάκια
  • 14 μοτσαρελάκια buffalo
  • 8 πιπερίτσες τουρσί γεμισμένες με τυρί
  • Αλάτι χοντρό
  • Μισό φλιτζάνι σάλτσα πέστο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

  • 1 ματσάκι βασιλικό για πέστο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2.κ.σ. κουκουνάρι
  • 40γρ. παρμεζάνα, σε μικρότερα κομμάτια
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σάλτσα πέστο : Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και να διαλυθούν. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μικρό στρογγυλό μπολ.

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα να στεγνώσουν. Πάνω σε απορροφητικό χαρτί αραδιάζουμε τα μοτσαρελάκια ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά.

Διαλέγουμε τα φύλλα βασιλικού. Πρέπει να είναι ζωντανά και καλά σε μέγεθος ή μπορούμε να κορφολογήσουμε ένα βασιλικό, να πάρουμε τα μπουκετάκια του. Το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό.

Διαλέγουμε μία πιατέλα και ξεκινάμε το στήσιμο τοποθετώντας τα φύλλα ή τα μπουκέτα βασιλικού κυκλικά πάνω στο πιάτο φτιάχνοντας ένα στεφάνι. Πάνω στα φύλλα αρχίζουμε να τοποθετούμε τα ντοματάκια ακανόνιστα γύρω –  γύρω στο στεφάνι. Ανάμεσα στα ντοματάκια τοποθετούμε τα μικρά μπαλάκια μοτσαρέλα. Σε αυτό το σημείο πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και τις πιπερίτσες με το τυρί. Στη μέση της πιατέλας τοποθετούμε το μπολ με τη σάλτσα πέστο και σερβίρουμε.

Φανταστική επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι! Γιορτινό με υπέροχο ντεκόρ!

Καλοφάγωτο !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή