spot_img

Τάρτα με κρέμα αμυγδάλων |Συνταγή ημέρας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

  • 250 γρ. σφολιάτα
  • 100γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  • 100γρ. βούτυρο σχεδόν λιωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγετε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας. Βρέχετε ελαφρά μια μικρή ταρτιέρα, με διάμετρο 20 εκ. και απλώνετε το φύλλο. Κόβετε όσο περισσεύει. Στρώνετε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο. Βάζετε το βούτυρο σε μια λεκανίτσα, προσθέτετε τη ζάχαρη και δουλεύετε με το σύρμα, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά και την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζετε να δουλεύετε. Ρίχνετε την κρέμα στην ταρτιέρα και την σκεπάζετε με λωρίδες 1,5 εκ. από τη ζύμη που περίσσεψε, όπως κάνετε για την πάστα φλόρα. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 – 200 βαθμούς, για περίπου 45 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπάτε την άχνη με δύο –τρεις κουταλιές της σούπας ζεστό νερό ώσπου να σχηματιστεί μια λευκή πάστα. Μόλις ψηθεί η τάρτα τη βγάζετε απ’ το φούρνο και αλείφετε την επιφάνειά της με ένα πινέλο, με την πάστα αυτή. Τη βάζετε να ψηθεί για άλλα 5 λεπτά. Τη βγάζετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Σερβίρεται χλιαρή ή και κρύα.

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας … !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή