Σούπα βελουτέ με μπρόκολο & πατάτα |Συνταγή ημέρας

40 ΛΕΠΤΑ| ΕΥΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

  •  900 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. αρακά
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο καθαρισμένο σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • Πατάτα μεγάλη χωρίς φλούδα σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσινο μήλο σε μικρούς κύβους
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Βρασμένα κολοκυθάκια & καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια, λίγο γιαούρτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και όλο το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο για 2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό και προσθέτουμε το μπρόκολο, τον αρακά, την πατάτα, το πράσινο μήλο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αποσύρουμε τη ν κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου με μπλέντερ ή σε δόσεις. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο βούτυρο και το τριμμένο τυρί και δίνουμε μία βράση ακόμα στη σούπα. Σερβίρουμε σε μπολ ή βαθιά πιάτα γαρνίροντας με βρασμένα λαχανικά και λίγο γιαούρτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή