ΥΛΙΚΑ (Νηστίσιμο)
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 8 γρ. μαγιά
- 120 γρ. χλιαρό νερό
- 80 γρ. παντζάρια βρασμένα τριμμένα
- 8 γρ. αλάτι
- 3 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το παντζάρι, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. , τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά.
Θερμιδική αξία ανά μερίδα : 92,2 θερμίδες / μερίδα