“This is Arcadia” | ο Γιάννης Τρουπής μιλά στα Arcadikanea.gr για την τουριστική καμπάνια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (συνέντευξη)

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, παρακολουθήσαμε πρόσφατα την ολιγόλεπτη ταινία που αφορά την Αρκαδία και αναδεικνύει – υπενθυμίζει τις ομορφιές της. Κι αν τυχόν δεν την έχετε δει ακόμη, σπεύσατε ! Αξίζει.

Τα Αρκαδικά Νέα και η Γεωργία Κακή, βρέθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κύριο Γιάννη Τρουπή, ο οποίος και μίλησε για την έμπνευση και υλοποίηση της τουριστικής καμπάνιας “This is Arcadia”, στην οποία και περιλαμβάνεται η τετράλεπτη διαφημιστική ταινία αλλά και άλλες δράσεις.

Γεωργία Κακή : Κύριε Τρουπή, ως πρόεδρος του επιμελητηρίου αλλά πρωτίστως ως Αρκάς, θα θελα να μας πείτε δυο λόγια για τη φιλοσοφία του brand name “Arcadia”.

Γιάννης Τρουπής : Η φιλοσοφία του brand name “Arcadia” είναι κάτι που εμείς οι νεότεροι έχουμε λάβει ως παρακαταθήκη από τους προγενέστερούς μας. Το brand  είναι γνωστό. Βλέποντας λοιπόν ότι πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουνε οικειοποιηθεί αυτό το όνομα, εμείς αυτό το εκλαμβάνουμε ως κάτι τιμητικό, το να έχουν δηλαδή οικειοποιηθεί το όνομά μας, και σε καμία περίπτωση ως αντιγραφή ή μίμηση. Εξ ου λοιπόν και κάναμε το βίντεο αυτό και προσπαθήσαμε μέσα σε λίγα λεπτά να αναδείξουμε ότι η Αρκαδία έχει και βουνό και θάλασσα, κι όλα αυτά μέσα σε μία ώρα.

Γ.Κ. : Μιλήστε μας για τη σύλληψη της ιδέας της Καμπάνιας και για την υλοποίησή της. Ποιοι είναι οι στόχοι του εγχειρήματος;

Γιάννης Τρουπής : Πρώτα απ’ όλα, η ιδέα και το όλο εγχείρημα έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Θέλοντας να κάνουμε κάτι για να αναδείξουμε την Αρκαδία, καθώς οι δείκτες επισκεψιμότητας είναι πάρα πολύ χαμηλοί, πήραμε την απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο, να αναμοχλεύσουμε πράγματα ώστε να βγάλουμε την Αρκαδία «μπροστά». Η ιδέα ήταν του κυρίου Γιάννη Σαμπράκου, ο οποίος είναι πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του επιμελητηρίου. Δημιουργήσαμε συνεπώς ένα ολιγόλεπτο βίντεο προσπαθώντας στο μέτρο του δυνατού να περιγράψουμε την Αρκαδία με εικόνες μέσα σε περίπου 5 λεπτά. Είχαμε σκοπό, να κάνουμε την παρουσίαση του βίντεο δια ζώσης, προσκαλώντας τους αντίστοιχους φορεία και ανθρώπους της τουριστικής αγοράς. Αυτό δυστυχώς λόγω του κορωνοϊού απετράπη. Βλέποντας ότι ο κορωνοϊός κρατάει απρόσμενα πολύ, αναγκαστήκαμε να κάνουμε την παρουσίαση του βίντεο με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να προλάβουμε την καλοκαιρινή σεζόν. 

Γ.Κ. : Πόσο διάστημα διήρκησε η προσπάθεια για τη δημιουργία της ταινίας ;

Γιάννης Τρουπής: Διήρκησε κάποιες εβδομάδες. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη τον Μπουρτσουκλή που είναι ο πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών και έχει αναλάβει το project της υλοποίησής του βίντεο. Και φυσικά πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνετέλεσαν στο  να γίνει αυτό το βίντεο.

Γ.Κ. : Παρότι οι εικόνες που εναλλάσσονται στην ταινία είναι γεμάτες αντιθέσεις, το αποτέλεσμα είναι απολύτως αρμονικό. Βουνό και θάλασσα… Παράδοση και εκσυγχρονισμός… Ήταν ένας στόχος σας, να καταδειχθεί το εύρος των δραστηριοτήτων και των ερεθισμάτων που μπορεί να πράξει και να λάβει αντίστοιχα ο εκάστοτε επισκέπτης; 

Γιάννης Τρουπής : Θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο ότι όποιος επιλέξει να επισκεφθεί την αρκαδική γη, μπορεί να βρεθεί από το Μαίναλον, στα 1.650 μέτρα υψόμετρο, στις παραλίες της Κυνουρίας, μέσα σε μόλις μία ώρα. Αναδεικνύουμε την ποικιλομορφία της Αρκαδίας ( βουνό και θάλασσα), αλλά και την ιδέα ότι τιμούμε και δοξάζουμε τις παραδόσεις μας, χωρίς να υπολειπόμαστε της τεχνολογίας και της εξέλιξής της.

Γ.Κ. : Θεωρείτε ότι η Αρκαδία έχει τον τουρισμό που της πρέπει; Θα μπορούσε ενδεχομένως καλύτερα; Και αν ναι, τι θα έπρεπε να βελτιωθεί;

Γιάννης Τρουπής: Το ζήτημα το εντοπίζω στο ότι δεν υπήρχε ποτέ από την Αρκαδία, ένα αξιόλογο, σωστά δομημένο πακέτο προσφοράς, ώστε ο κόσμος να ξέρει τι μπορεί να δει εδώ. Η Αρκαδία έχει πολύ χαμηλότερους δείκτες επισκεψιμότητας από αυτούς που θα μπορούσε να έχει. Γι αυτό ακριβώς γίνεται η εν λόγω προσπάθεια, με τις μικρές δυνάμεις που έχει το επιμελητήριο Αρκαδίας, ώστε να βελτιωθούν αυτοί οι δείκτες.

Γ.Κ. : Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, τι προβλέπετε για την επόμενη σεζόν;

Γιάννης Τρουπής : Προβλέπουμε ότι θα έχουμε αυξημένο εσωτερικό τουρισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν στοχεύουμε να φέρουμε και ξένους.  Εξ ού και ξεκινάμε μία καμπάνια μέσα από τα social media ( facebook & instagram), με χορηγούμενη προβολή, σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ην.Βασίλειο, η Πολωνία και η Τσεχία.

Γ.Κ. : Εκτός της ταινίας, τι άλλο θα περιλαμβάνει η καμπάνια;

Γιάννης Τρουπής : Η τουριστική καμπάνια έχει ξεκινήσει από πέρυσι οπότε και είχαμε κάνει ένα trip. Δηλαδή, είχαν έρθει κάποιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι ταξίδεψαν και έμειναν στην Αρκαδία. Άρχισαν λοιπόν να γράφουν για εμάς. Ήταν κι αυτό ένα θετικό πρόσημο στο να ξεκινήσει η δημιουργία της ταινίας. Στην παρούσα χρονική στιγμή έχουμε αποτανθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στον αντιπεριφεριάρχη τον κύριο Λαμπρόπουλο, ζητώντας οικονομική βοήθεια ως Επιμελητήριο Αρκαδίας. Στην πρότασή μας περιλαμβάνονται τρία Trips τα οποία θα στοχεύουν σε όλες τις περιοχές του νομού αλλά και σε ένα ξεχωριστό, το οποίο θα είναι γαστρονομικού περιεχομένου και στοχεύει στην ανάδειξη των γεύσεων της περιοχής μας.

Γ.Κ. : Εξ όσων γνωρίζω το επιμελητήριο Αρκαδίας τρέχει παράλληλα ένα επιπλέον πρόγραμμα, αυτό της δημιουργίας ιστοσελίδας booking. Μιλήστε μας για αυτό.

Γιάννης Τρουπής : Παράλληλα λοιπόν με αυτό, έχει συμπέσει η αναπτυξιακή του επιμελητηρίου Αρκαδίας , ο «Αγαπήνορας». Τα κατάφερε, και η πρόταση που είχε κάνει εγκρίθηκε, κι έχουμε ένα πρόγραμμα που τρέχουμε. Είμαστε το πρώτο επιμελητήριο στην Ελλάδα που τρέχουμε τέτοιου είδους πρόγραμμα με σκοπό να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα booking για την Αρκαδία, όπου κάθε ένας θα μπορεί να προγραμματίσει από τη διαμονή του μέχρι και την σίτισή του. Αυτό είναι κάτι που ξεκινάει τώρα και ανταλλάσσουμε απόψεις με ορισμένους φορείς ώστε να το υλοποιήσουμε. Αυτό που επιδιώκουμε είναι, όταν κάποιος επισκέπτεται την Πελοπόννησο, να διανυκτερεύσει έστω και μία μέρα εδώ σε μας, στον τόπο μας, στην Αρκαδία μας.!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Γιάννη Τρουπή και συγχαίρουμε το Επιμελητήριο Αρκαδίας για αυτές του της πρωτοβουλίες.

Για να δείτε την ταινία πατήσετε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=8TA9Wq9iQB8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή