Η φωτογραφία της ημέρας | Από τον Γιώργο Τσιώλη

Ο Γιώργος Τσιώλης κατάγεται από τη Βλαχέρνα Αρκαδίας και ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από τα 17 του χρόνια. Σήμερα είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 25 Νοεμβρίου, απεικονίζεται το μοναστήρι Μπεζενίκου ή Βλαχέρνας που είναι τρυπωμένο μέσα σε ένα κοίλωμα του πελώριου μολυβδοχυμένου βράχου του Κάστρου του Μπεζενίκου. Λέγεται ότι κτίσθηκε επί αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ανδρόνικου του Παλαιολόγου το 1300 μ.Χ. (14ος μ.Χ. αιώνας), χωρίς να είναι τίποτα εξακριβωμένο.
Κρυμμένη και περικυκλωμένη από τα εκτεταμένα δάση των οροσειρών του Μαινάλου, η Μονή της Παναγίας της Ελεούσας χρησίμευσε σαν καταφύγιο, αλλά και σαν ορμητήριο στα χρόνια της ελληνικής επαναστάσεως του Εικοσιένα.
Σαράντα πέντε λεπτά πορεία πρέπει να κάνει κανείς για να φθάσει από το δημόσιο δρόμο στο Μοναστήρι. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και η κλήση του εδάφους μεγαλώνει πολύ από το τέρμα του χωριού. Για αυτό και από εκεί και πάνω, για να περιορισθεί ο ανήφορος, ο δρόμος έχει πολλές στροφές, προχωρεί δε μέχρι της Αράπισσας το ρέμα και μετά στρίβει αριστερά και περνάει μέσα από το δασύλλιο των πεύκων και στη συνέχεια το δάσος των ελάτων και των πρίνων, τα οποία καλύπτουν όλη την πλαγιά μέχρι το Μοναστήρι. Το έτος 1980 διανοίχτηκε δρόμος που περνάει από την βόρεια πλευρά της πλαγιάς του Κάστρου, μέσα από τα έλατα, φθάνει στην πλάκα κάτω από την μεγάλη Σπηλιά και συνεχίζει μέχρι τον Αγιάννη, κοντά στο Μοναστήρι. Έτσι, μπορεί κανείς με ευχέρεια πλέον να πάει με αυτοκίνητο εκεί. 

Ευχαριστούμε θερμά το Γιώργο για την υπέροχη εικόνα που μοιράστηκε μαζί μας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή