Αυγά γεμιστά | Συνταγή ημέρας

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα, τραγανό μπέικον και σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν είναι αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Υλικά Συνταγής

10 πασχαλινά αυγά (καθαρισμένα)
1/4 φλ. μαγιονέζα
2 κ.σ λευκό ξίδι
1/2 κ.γλ ζάχαρη
5 λωρίδες μπέικον
1/2 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα, τραγανό μπέικον και σπανάκι η πιο νόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν.

Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.

Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200 °C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.

Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.

Κόβουμε τα αυγά στη μέση.

Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κρόκους.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και το σπανάκι. Ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα ασπράδια με τη γέμιση κρόκου. Τοποθετούμε τα γεμιστά αυγά σε πιατέλα και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Μυστικά για αυγά γεμιστά

Αν θέλετε, μπορείτε να αλέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα. Όμως το χρώμα της γέμισης θα βγει πολύ σκούρο.

Αν τα προτιμάτε σε μπολ λιωμένα καλά με το πιρούνι, απλά λιώστε τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσεως και γεμίστε τα αυγά ή γεμίστε με κουταλάκι.

πηγή : www.argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή