Χρόνια πολλά γλυκιά μητέρα ! | Από την Μανταλένα Σούλα

Με αφορμή την γιορτή της μητέρας, ένα σύντομο μήνυμα για όλες τις υπέροχες γυναίκες

Αγαπημένη μου γυναίκα, ηρωίδα μάνα, κορίτσι μου,

Ποιος σου είπε ότι είναι Αδύνατον;

Μεγαλώνουμε και στο διάβα μας υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που μας λένε τι δεν μπορούμε να κάνουμε παρά τι μπορούμε να κάνουμε. Πολυάριθμοι οι λόγοι, αλλά και ποια θα ήταν η ουσία αν δεν είχαμε εμπόδια;

Θα ήθελα να μιλήσω σε σένα, που νομίζεις ότι είσαι μικρή και η δύναμη σου φαντάζει μηδαμινή. Σε σένα που τα όνειρα σου μοιάζουν ακατόρθωτα.

 Μπορείς!

Η απόδειξη ότι μπορείς είσαι εσύ και όλα όσα έχεις κατορθώσει. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως δεν θα φτάσεις εκεί που θέλεις;

Ότι και αν σκέφτεσαι, η εθνικότητα σου, η οικονομική σου κατάσταση, το φύλο σου, η σεξουαλικότητα σου αποτελούν χαρακτηριστικά που δεν θα καθορίσουν τις δεξιότητες και τα όνειρα σου.

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, τα στερεότυπα λόγω φύλου “σκοτώνουν” την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Παρ’ όλα αυτά σε άλλη έρευνα αποδείχθηκε πως όταν οι γυναίκες αποκτούν στρατηγικές θέσεις, η πορεία είναι μόνο ανοδική.

Τα στερεότυπα υπάρχουν για να σου θυμίζουν πόσο μοναδική είσαι. Δούλεψε σαν γυναίκα, τρέξε σαν γυναίκα, στάσου σαν γυναίκα γιατί το να είσαι γυναίκα σε καθιστά δυνατή.

Χρόνια πολλά γλυκιά μητέρα!

Μανταλένα Σούλα,

Associate Product Manager, Amazon Europe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!