Φράουλες: Μυστικά για επιλογή, καθάρισμα, συντήρηση

Οι φράουλες είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα και αξίζουν τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά.

Για την ακρίβεια, είναι το αγαπημένο φρούτο που χρησιμοποιώ μέσα σε συνταγές, καθώς μας δίνει πολλές δυνατότητες στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική.

Χρησιμοποιούμε τις φράουλες σε μοναδικά γλυκά, στα οποία προσδίδει απίθανη γεύση και φίνο αποτέλεσμα, αλλά και σε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες.

Η υπέροχη γεύση της απογειώνει κρέμες και κέικ, παγωτά και σιρόπια και γίνεται ο πιο νόστιμος συνεργός σε τούρτες και ζύμες.

Το χρώμα της αλλά και το σχήμα της, μάς δίνουν πάρα πολλές επιλογές στο γαρνίρισμα των γλυκών.

Παράλληλα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε αλμυρές παρασκευές όπως π.χ. σε υπέροχες σαλάτες.

Ξέρετε όμως πώς να διαλέξετε τις καλύτερες; Εδώ σας έχω όλα τα μυστικά για να τις επιλέξετε, να τις πλύνετε σωστά και να τις συντηρήσετε στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη!
Πώς επιλέγω τις καλύτερες φράουλες

Οι φράουλες που θα επιλέξουμε για αγορά, πρέπει να είναι γυαλιστερές και σφιχτές, με κόκκινο βαθύ χρώμα και ο μίσχος να είναι καταπράσινος και φρέσκος.

Διαλέγουμε τις φράουλες και με τη μύτη! Πάντα τις μυρίζουμε προτού τις αγοράσουμε.

Χρειάζονται μεγάλη προσοχή στη μεταφορά τους για να μην λιώσουν, γιατί είναι πολύ ευαίσθητες.

Συντήρηση στο ψυγείο

Τοποθετούμε τις φράουλες στο ψυγείο, μέσα σε τρυπητό, χωρίς να τις σκεπάσουμε.

Δεν αφαιρούμε το κοτσάνι από πριν, ούτε τις κόβουμε, γιατί θα μπει νερό στο εσωτερικό τους και θα χάσουν το άρωμα και τις βιταμίνες τους.
Πώς πλένουμε τις φράουλες

Δεν τις πλένουμε, παρά μόνο λίγο προτού τις καταναλώσουμε. Ποτέ δεν τις μουλιάζουμε μέσα σε νερό, αλλά τις πλένουμε γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε στραγγιστήρι για λίγο και ύστερα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Πώς διατηρούμε τις φράουλες στην κατάψυξη

Για να καταψύξουμε τις φράουλες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά, κόβουμε το κοτσάνι και τις βάζουμε σε αεροστεγές σακουλάκι ανά 15. Όταν τις χρησιμοποιούμε σε κοκτέιλ ή smoothies δεν τις ξεπαγώνουμε, αλλά τις χτυπάμε στο μπλέντερ με παγάκια.

Πηγή : www.argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή