Νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια: ταράζεται η ΝΔ, αντιτίθενται ηχηρά Κεφαλογιάννη και Γιαννάκου

Συντάκτης : arcadikanea.gr

Άνω κάτω είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τα ηχηρά χαστούκια που δέχονται οι εμπνευστές και υποστηρικτές του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια. Ένα μέρος της κοινωνίας έχει ήδη εκφράσει τη θέση ότι το νομοσχέδιο θα διογκώσει κάποια προβλήματα αντί να δώσει λύση σε άλλα. Φεμινιστικές οργανώσεις και προοδευτικοί πολιτικοί εναντιώνονται διαρκώς στην επικείμενη ψήφιση. Με το μέρος της Κοινωνίας των Πολιτών που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο φαίνεται πως συντάχθηκαν από το βήμα της Βουλής, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Είχε προηγηθεί άρθρο της βουλευτή της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη στην ΕΣΤΙΑ, στο οποίο σχολίαζε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θέτει στο επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού, αλλά «θα έλεγε κανείς μάλιστα ότι μάλλον διαφαίνεται μια προσήλωση, στις στοχεύσεις των γονέων, με εμφατική αναφορά σε αυτούς, και μάλιστα στον γονέα που δε διαμένει με το τέκνο».

«Ενώ ο Αστικός Κώδικας ήδη προβλέπει ότι ο καθένας από τους γονείς επιχειρεί και μόνος του συνήθεις πράξεις επιμέλειας του παιδιού ή πράξεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, το προτεινόμενο νομοσχέδιο, εισάγει ως προϋπόθεση θα λέγαμε για τις πράξεις αυτές, τη φράση “κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης του άλλου γονέα». Είναι προφανές ότι με την πρόβλεψη αυτή, πρακτικά ο γονέας με τον οποίο διαμένει το τέκνο -που είναι συνήθως η μητέρα- θα επιφορτίζεται με την παράλογη υποχρέωση να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον άλλο γονέα. Και μάλιστα για επουσιώδη ζητήματα της τρέχουσας καθημερινότητας του παιδιού. Κάτι που είναι εκτός από άσκοπο και  αθέμιτο για την τήρηση της ιδιωτικότητας του γονέα που διαμένει με το παιδί» επισημαίνει η κα η Όλ. Κεφαλογιάννη.

Επανήλθε, λοιπόν, μέσω του βήματος της Βουλής και ζήτησε βελτιώσεις σε άρθρα τα οποία, όπως είπε «περιπλέκουν αντί να λύνουν προβλήματα». Στην ίδια γραμμή, η βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου αποκήρυξε τη λογική του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι εν χρειάζονται «σολομώντειες λύσεις» και «άκαμπτα και οριζόντια» διαφωνώντας ρητά με την εξ ίσου γονική μέριμνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή