Συνταγή για τιραμισού… χωρίς τύψεις!

Μια ελαφριά εκδοχή του κλασικού ιταλικού γλυκού, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παραδοσιακή. Μπορούμε να σερβίρουμε το τιραμισού σε ποτηράκια μετά από γεύμα ή σε μπουφέ.

Υλικά

  • 150 γρ. τυρί ρικότα , ανθότυρο ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα
  • 4 κ.σ. γάλα μειωμένων λιπαρών
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. στέβια σε αναλογία με τη ζάχαρη 1:1
  • 8 μπισκότα σαβαγιάρ (το καθένα σπασμένο σε 3 κομμάτια)
  • 100 ml καφές espresso δυνατός, που τον έχουμε αφήσει να κρυώσει
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη στέβια.
  2. Σπάμε τα μπισκότα σαβαγιάρ για να καλύψουμε τη βάση από τα μπολάκια.
  3. Χρησιμοποιούμε 3 κομμάτια από τα σαβαγιάρ που σπάσαμε για κάθε μπολάκι, δηλαδή 1 σαβαγιάρ για κάθε μπολάκι.
  4. Στη βάση από 4 μπολάκια των 125 ml τοποθετούμε τα 3 κομμάτια σαβαγιάρ και τα βρέχουμε με 2 κ.γ. καφέ.
  5. Καλύπτουμε με μια στρώση μείγματος ρικότα (περίπου τη μισή ποσότητα από αυτή που ετοιμάσαμε).
  6. Προσθέτουμε από πάνω μια ακόμη στρώση μπισκότο, 3 κομμάτια σπασμένου σαβαγιάρ σε κάθε μπολάκι.
  7. Τα βρέχουμε πάλι με καφέ espresso.
  8. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα ρικότα.
  9. Με σίτα πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο.
  10. Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 20΄ και μετά σερβίρουμε.

Cook’ s tip

Το τιραμισού είναι ένα κλασικό ιταλικό γλυκό που λόγω της περιεκτικότητάς του σε καφέ μας … ανεβάζει , πράγμα που υποδηλώνει και το όνομά του, που στα ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με ψηλά”. Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε μια σταγόνα λικέρ καφέ ή αμαρέτο μέσα στον καφέ. Αν μας είναι δύσκολο να βρούμε τυρί ρικότα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ανθότυρο.

  • Μερίδες: 4
  • Έτοιμο σε: 10 λεπτά

ΠΗΓΉ : cosmopoliti.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή