Το μουσείο που πας με… βατραχοπέδιλα! (εικόνες)

Παρ ‘όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι μακρινοί πρόγονοι όλων των ζώων βρίσκονταν στον ωκεανό, κάθε επιστροφή του ανθρώπου σε αυτό το περιβάλλον, μας γεμίζει με δέος και θαυμασμό. Τα τοπία φαίνονται παραμυθένια – φυσικά στο βάθος που ακόμη το ηλιακό φως φτάνει. Ας δούμε ένα μουσείο κι ένα πάρκο που αξίζει να επισκεφτείτε… με βατραχοπέδιλα!

-Υποβρύχιο Μουσείο Κανκούν, στο Μεξικό. Κοντά στην ακτή του Νησιού των Γυναικών (Isla de Mujeres) και στην ατλαντική μεριά της χώρας, βρίσκεται το πιο διάσημο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο. Περιλαμβάνει πάνω από 500 πρωτότυπα και σε φυσικό μέγεθος αγάλματα του Jason de Caires Taylor, στερεωμένα στο βυθό για να μην τα ρίξουν τα ρεύματα και φτιαγμένα από υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις εποικισμού κοραλλιών και άλλων ειδών που ζουν σε υφάλους.

Σε βάθος 2,5 έως 20 μέτρων τα αγάλματα αποτελούν μία άποψη του πολιτισμού των Μάγιας, αλλά περιλαμβάνουν και πιο σύγχρονα θέματα.

-Υποβρύχιο Πάρκο Πράσινης Λίμνης στην Αυστρία. Συνδυάζει την κατάδυση με την περιήγηση. Στις παρυφές ενός βουνού όπου συνήθως οι άνθρωποι φορούν μπότες και όχι βατραχοπέδιλα, όταν την άνοιξη και το καλοκαίρι λιώνουν οι πάγοι, το βάθος της λίμνης αυξάνεται ως και 10 μέτρα και τα παγκάκια, τα δέντρα και τα μονοπάτια, ακόμη και ένα γεφυράκι γίνονται υποβρύχια, προσφέροντας ένα μαγικό τοπίο που θα λατρέψετε να εξερευνήσετε.

πηγή : cosmopoliti.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή