Ο Γ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε τις «υστερικές φεμινίστριες»

Τεράστιο το κύμα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδου, μετά την τελευταία του ομιλία στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια. Οι δηλώσεις του έχουν ήδη αναπαραχθεί πολλάκις στα ΜΜΕ και ήδη χύθηκε πολύ μελάνι αναφορικά με το θέμα, γιατί στην Ελλάδα του 2021 εξηγούμε τα αυτονόητα. Τι είπε λοιπόν;

«Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς», ανέφερε συγκεκριμένα, συνεχίζοντας με μια άτυπη κριτική που δικαιολογεί μάλλον για τον ίδιο τις αντιδράσεις.

«Φυσικά, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες αντιδράσεις» δήλωσε κάνοντας λόγο για δύο πλευρές, των πατεράδων και των μαμάδων. «Και από τη μια πλευρά και από την άλλη. Και από τους πατεράδες και από τις μαμάδες. Θεωρούν, γιατί βάζουν τα προσωπικά τους βιώματα μπροστά, ότι θίγονται από αυτό το νομοσχέδιο», είπε ο Βουλευτής της ΝΔ από το βήμα της Βουλής. Γιατί στο σύμπαν του κου Λοβέρδου ένα κακοποιητικό και βίαιο περιβάλλον για μια γυναίκα υπάρχει περίπτωση να μην είναι ήδη κακοποιητικό για ένα παιδί. Γιατί για αυτόν, οι γυναίκες πρέπει να υφίστανται τοξικούς, κακοποιητικούς και επικινδύνους συζύγους και να είναι υποχρεωμένες να επικοινωνούν μαζί τους.  Γιατί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση που ηγείται της χώρας εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να χαϊδέψει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων που έχει ενσωματώσει και επιθυμεί να κρατήσει.

Παρά όμως τον κοινοβουλευτικό διάλογο και τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο κυβερνών κόμμα, το Οικογενειακό Δίκαιο άλλαξε την ώρα που στη χώρα μιλάμε περισσότερο από ποτέ για τα γυναικεία δικαιώματα ως ανθρώπινα δικαιώματα. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλεύτριες και πρώην Υπουργοί Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλλογιάννη εξέφρασαν εγκαίρως τις αντιδράσεις τους για το νομοσχέδιο και κατέθεσαν τροπολογίες που απορρίφθηκαν ενώ οι ίδιες απαξιώθηκαν. Συγκεκριμένα η Μ. Γιαννάκου είχε από νωρίς κάνει λόγο «απίθανες οργανώσεις» και «τρομερές διαφημίσεις υπέρ του νομοσχεδίου, που σημαίνει πολύ χρήμα». Παρόλα αυτά, το ΦΕΚ τυπώθηκε και πλέον ο νόμος που ορίζει το Οικογενειακό Δίκαιο είναι ο 4800/2021.

Αντίθετος με το νόμο της κυβέρνησης για το Οικογενειακό Δίκαιο ήταν και είναι ο ΟΗΕ. Σημειώνεται ότι πριν την ψήφιση του νόμου, η επικεφαλής και Ειδική Εισηγήτρια της Ομάδας Εργασίας για τις διακρίσεις εναντίον γυναικών και κοριτσιών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Elizabeth Broderick όπως και η Dubravka Šimonovic, Ειδική Εισηγήτρια για τη βία ενάντια στις γυναίκες με επιστολή τους στην κυβέρνηση υποστήριξαν «το νομοσχέδιο, εάν τεθεί σε ισχύ, θα διευκολύνει την έκθεση σε αυξημένους κινδύνους για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στο πλαίσιο της συνεπιμέλειας».

«Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή της αξιότιμης κυβέρνησής σας ότι λάβαμε πληροφορίες σχετικά με κάποιες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείο Δικαιοσύνης “Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου”. Αυτός ο νόμος, αν τεθεί σε ισχύ, θα μπορούσε να εκθέτει σε αυξημένο κίνδυνο θύματα ενδοοικογενειακής βίας στα πλαίσια της κοινής επιμέλειας.»

Ακόμα, σαφή θέση για την αλλαγή του νόμου σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών πήρε το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας που τονίζει πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αυξάνει την απειλή για τις επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κακοποιητικά περιβάλλοντα». 

Οι γυναίκες της χώρας που μάχονται καθημερινά για όσα μας καταπιέζουν στην περίπτωση του νομοσχεδίου έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα, συσπειρώθηκαν, αγωνίστηκαν, εξήγησαν, πρότειναν και τους οφείλουμε πολλά. Στις φεμινίστριες, στις γυναίκες που κοινωνικά έχουν παγιωθεί ως φύσει ανταγωνιστικές, στις υστερικές. Όσο αυτές ανασκουμπώνονται, ο Γιάννης Λοβέρδος παραμένει στο κυβερνών κόμμα.

Ραφαέλλα Μανέλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή