Ακόμα δύο περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Άλλα δύο περιστατικά θρομβώσεων που πιθανώς να οφείλονται στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό εξετάζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες και όλοι πλέον φοβούνται άραγε που θα μπει το τέλος. 

Ειδικότερα το Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξετάζει δύο περιπτώσεις πολιτών μεταξύ 30 και 45 ετών οι οποίοι εμβολιάσθηκαν και παρουσίασαν λίγο μετά θρομβώσεις, περιγράφουν έγκυρες πηγές.

Στη μία περίπτωση ο εμβολιασμός έγινε με το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ στη δεύτερη με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν 5 περιπτώσεις επιβεβαιωμένων παρενεργειών μεταξύ των οποίων και ένας θάνατος γυναίκας 62 ετών έπειτα από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ενας 37χρονος από την Κεφαλονιά, διακομίστηκε το πρωί της Πέμπτης, από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, επειδή παρουσίασε αιματολογική διαταραχή και κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες γιατρούς του, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός νησιού, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 37χρονος πριν από 10 ημέρες είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όμως ακόμα κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για παρενέργεια από το εμβόλιο.
 

Περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Τόσο ο ΕΟΦ όσο και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας έχουν ενημερωθεί για τις δύο νέες περιπτώσεις, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση των δεδομένων τα επόμενα 24ωρα.

Να σημειωθεί ότι παρά την έντονη ανησυχία που επικρατεί για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα περαστικά θρόμβωσης με το συγκεκριμένο σκεύασμα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε να συνεχισθούν κανονικά οι εμβολιασμοί, δίνοντας ωστόσο την επιλογή στις ίδιες τις γυναίκες μεταξύ 30 και 49 ετών να επιλέξουν άλλα εμβόλια εάν το επιθυμούν.

Σχετικά με την εμφάνιση περιστατικών θρομβώσεων (TTS) σε εμβολιασμένους των ηλικιακών ομάδων κάτω των 50 ετών με το εμβόλιο VAXZEVRIA της AstraZeneca στον ελληνικό πληθυσμό, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ, προκύπτει ότι η συχνότητα εμφάνισης για την ηλικιακή ομάδα 30-39 είναι 1.58/100.000 (αντίστοιχη αναφερόμενη στον ΕΜΑ 1.8/100.000), ενώ για την ηλικιακή ομάδα 40-49 υπολογίζεται σε 2.28/100.000 (αναφερόμενη στον ΕΜΑ 2.1/100.000).

πηγή : pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή