Τυρόπιτα χωρίς γλουτένη | Συνταγή ημέρας

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 400 γρ. νερό
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • μπούκοβο, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα 200 γρ. ελαιόλαδο, το αβγό, το μπούκοβο, τα 200 γρ. νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα το υπόλοιπο νερό μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό. 
  • Ρίχνουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, πιπέρι, αλατίζουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας, και ανακατεύουμε. 
  • Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, τον δυόσμο, τα προσθέτουμε στο μείγμα, και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε ελαφρά με τα 25 γρ. ελαιόλαδο ένα ταψί 25×35 εκ. και ρίχνουμε μέσα τον χυλό φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα όλη τη βάση του ταψιού. 
  • Ραντίζουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια της τυρόπιτας με τα τελευταία 15 γρ. ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η τυρόπιτα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο μπούκοβο.

πηγή : akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή