Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο | Συνταγή ημέρας

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Σίγουρα όλοι έχει τύχει να επιθυμούμε κάτι αλλά δυστυχώς λόγο έλλειψης χρόνου δεν καταφέρνουμε να πραγματοποιούμε τα «θέλω» μας.

Υλικά

  1. Για τη ζύμη:
  2. 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  4. 1 κ. γλ. αλάτι
  5. 1 φλιτζ. (μικρό) ελαιόλαδο
  6. 1 κεσεδακι γιαούρτι
  7. 2 1/2 φλιτζ. Νερό (περίπου)
  8. Για την γέμιση:
  9. Σπανακόρυζο κατεψυγμένο
  10. 1 κρεμμύδι
  11. 2 ποτήρια νερό
  12. Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Αφού σωτάρετε καλά, βάζετε και το σπανακόρυζο.
  3. Στην αρχή σωτάρετε για 2-3 λεπτά ενώ μετά ρίχνετε 2 ποτήρια νερό.
  4. Βράζετε για 20 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε το αλάτι.
  5. Σε ένα μπολ βάζετε τα αλεύρια, το λάδι, το αλάτι, το γιαούρτι και 2 φλιτζάνια νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
  6. Σε λαδωμένο μεγάλο ταψί στρώνουμε με το κουτάλι το μισό χυλό και λίγο παραπάνω. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση απαλά τη πατάμε με τα δάχτυλα.
  7. Στο χυλό που έμεινε ρίχνουμε μισό φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Το ρίχνετε πάνω από την σπανακόπιτα παντού.
  8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Τέλος, την αφήνετε για 10 λεπτά να σταθεί και έτοιμη.

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ !!!

πηγή : cookpad.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή