spot_img

Ώρα για brunch!

Υγιεινά και θρεπτικά με τραγανές φέτες ψωμιού, λιωμένο αβοκάντο και αυγό

Συστατικά:

  • 2 φέτες ψωμί για τοστ
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αβοκάντο
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα:

  • λάιμ
  • πιπεριά τσίλι

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες από το ψωμί και ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Πιέζουμε καλά με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το αβοκάντο πάνω από τις φέτες του ψωμιού και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό και 1-2 κ.σ. από το ξίδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει.
  • Σε 2 μπολάκια μοιράζουμε ξίδι και βάζουμε από ένα αβγό.
  • Κάνουμε μια μικρή δίνη στο νερό της κατσαρόλας και βάζουμε το ένα αβγό. Μόλις πάρει σχήμα τότε προσθέτουμε και το δεύτερο. Ψήνουμε 2-3 λεπτά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε τα αβγά πάνω από το αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, κόλιανδρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σερβίρουμε με φέτες λάιμ και τσίλι ψιλοκομμένη.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/avokanto-tost

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή