spot_img

Σοκολατόπιτα στιγμής | Συνταγή ημέρας

Υλικά Συνταγής

  • Για τη σοκολατόπιτα
  • 1¼ φλ. (185 γραμ.) αλεύρι
  • 3/4 φλ. (180 γραμ.) ζάχαρη
  • 1/4 φλ. (25 γραμ.) κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. (240 γραμ.) γάλα (ή φυτικό γάλα)
  • 50 γραμ. βούτυρο (ή φυτικό βούτυρο)
  • λίγο βούτυρο ακόμα για το ταψί
  • Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. (25 γραμ.) κακάο
  • 1⅓ φλ. βραστό νερό
  • παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Η σοκολατόπιτα στιγμής με κακάο, είναι γρήγορη, οικονομική και μοναδική και πρέπει να την φτιάξετε όλοι!

Πριν ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής

Μαζεύω και μετρώ τα υλικά και τα χωρίζω σε στερεά και υγρά.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο κ, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά, το λιωμένο κρύο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα.

Μην ανακατέψετε πολλή ώρα τα στερεά υλικά με τα υγρά, γιατί θα βγει μαστιχωτή η σοκολατόπιτα. Ένα απαλό ανακάτεμα είναι αρκετό.

Πρέπει απλά να ενωθούν τα υλικά και να μην βλέπετε άλλο το αλεύρι.

Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής

Βουτυρώνουμε ένα μικρό, πυράντοχο σκεύος, 20×30 εκ.

Αδειάζουμε μέσα τη σοκολατόπιτα και πάμε να δημιουργήσουμε το αυτοσχέδιο σιρόπι της.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της ωμής σοκολατόπιτας .

Περιχύνουμε σιγά-σιγά την επιφάνεια της σοκολατόπιτας µε το βραστό νερό. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Στην αρχή θα νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος, αλλά μετά όσο ψήνεται και σταθεροποιείται το κέικ, τα υπόλοιπα υλικά μετατρέπονται σε ένα σοκολατένιο σιρόπι που ποτίζει το γλυκό και απλά θα σας ξετρελάνει.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια της. Εναλλακτικά, ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα για 35-40΄περίπου.

Προσοχή, ο φούρνος σας πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος όταν μπει μέσα το γλυκό μας!

Η εύκολη σοκολατόπιτα είναι έτοιμη όταν αγγίζοντας με το δάχτυλο την επιφάνειά της είναι μεν αφράτη αλλά έχει σταθεροποιηθεί και δεν τρέμει.

Σερβίρετέ την με κουτάλα όσο είναι ακόμα ζεστή και τρέχει το σιρόπι της βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγί.

Φτιάξτε οπωσδήποτε και την σοκολατόπιτα κόλαση. Θα με θυμηθείτε είτε είστε λάτρεις της σοκολάτας είτε όχι!

Αν θέλετε να κάνετε νηστίσιμη και vegan τη σοκολατόπιτα στιγμής, αντικαταστήστε το γάλα και το βούτυρο, με φυτικό γάλα και φυτικό βούτυρο αντίστοιχα.

πηγή : https://www.argiro.gr/recipe/sokolatopita-stigmis/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή