spot_img

Μουσταλευριά | Μια συνταγή επίκαιρη λόγω τρύγου

Συστατικά

  • 1200 ml μούστο
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. νισεστέ
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • καρύδια, λίγα χοντροκομμένα, για το σερβίρισμα
  • κανέλα, τριμμένη για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Υπολογίζουμε περίπου 1 κ.σ. αλεύρι για κάθε ποτήρι μούστου.  Από το μούστο κρατάμε την μία κούπα σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ ή το κορν φλάουρ
  • Με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην έχει σβολάκια.
  • Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε και το μείγμα που έχουμε στο μπολ. Εξακολουθούμε να ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος το φέρνουμε σε βρασμό.
  • Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ. Από πάνω πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα.

Tip

H μουσταλευριά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την εποχή του τρύγου, το φθινόπωρο, αλλά και τις άλλες εποχές του χρόνου.

πηγή : https://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/moystaleyria

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή