spot_img

Γλυκό κυδώνι με μπαχαρικά

Συστατικά:

  • 1,5 κιλό κυδώνια
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 2 γαρίφαλα, ολόκληρα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 πρέζα κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο

Εκτέλεση:

  • Σκουπίζουμε τα κυδώνια με μία πετσέτα για να φύγει το χνούδι τους. Τα πλένουμε με κρύο νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα άνθη και τα σκληρά μέρη.
  • Τα κόβουμε στα 4, αφαιρώντας το κέντρο και τα σπόρια. Κάθε τέταρτο το κόβουμε στα 2 (ή στα 3 αν είναι μεγάλο το φρούτο μας).
  • Σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια, τη ζάχαρη, τον χυμό από το λεμόνι, τα μπαχαρικά και τα σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
  • Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. 
  • Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για 4 συνεχόμενες ημέρες.
  • Την πέμπτη μέρα, τα βράζουμε σε μία ανοξείδωτη κατσαρόλα, τα ξαφρίζουμε προσεχτικά και συνεζίχουμε να τα βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια των κυδωνιών με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο βάζο που θα βάλουμε ύστερα και το σιρόπι. 
  • Βράζουμε για μία τελευταία φορά το σιρόπι μας και το ρίχνουμε στο βαζάκι μας το οποία μετά σφραγίζουμε με το καπάκι του.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka-koytalioy-marmelades/glyko-kydwni-me-mpacharika

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή