Φθινοπωρινή Ισημερία! | Επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου – Τίτλοι τέλους για το Καλοκαίρι

22 Σεπτεμβρίου ξεκινά επίσημα το Φθινόπωρο για το 2021

Φθνινοπωρινή ισημερία: σήμερα είναι η μέρα όπου Ήλιος αποφασίζει να ξεκινήσει το ταξίδι του προς το νότιο ημισφαίριο και εμείς θα ξεκινήσουμε να λαχταράμε περισσότερο τις κουβέρτες μας!

Η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου για την Ελλάδα και για όλο το βόρειο ημισφαίριο και την έναρξη της Άνοιξης για το νότιο ημισφαίριο.

Η φθινοπωρινή ισημερία ξεκινά σήμερα στις 22:21 για τη χώρα μας. Είναι γνωστό ότι σε κάθε ισημερία η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι σχεδόν ίδια. Στη συνέχεια, η διάρκεια της μέρας μικραίνει, ενώ της νύχτας μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Αποκορύφωμα στη διάρκεια της νύχτας έχουμε το Δεκέμβριο, με το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Τόσο οι ισημερίες, όσο και τα ηλιοστάσια, συμβαίνουν δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν μυθικές σημασίες.

Παρ΄ότι σήμερα ξεκινά η φθινοπωρινή ισημερία, στην Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της απόστασής της από την ισημερινό, η ισημερία και η ταύτιση της διάρκειας ημέρας – νύχτας, θα μας βρει καθυστερημένα, σε τέσσερις ημέρες.

Με λίγα λόγια…καλοκαίρι τέλος, κάτι που θα γίνει αντιληπτό και με την αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι λάτρεις του καλοκαιριού μην απογοητεύεστε, το καλοκαίρι μπορεί αστροφυσικά να τελείωσε αλλά είναι μέσα μας αλλά και εκεί έξω σε πανέμορφους προορισμούς, για όσο το επιτρέπει ο καιρός!

Καλό Φθινόπωρο και επίσημα!

Κείμενο: Μαρίνα Αρμόνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή