spot_img

Γλυκό ημέρας | Λαχταριστό τιραμισού

Συστατικά

  • 375 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. μαυροδάφνη
  • 300 γρ. καφέ, εσπρέσο ρόφημα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 36 σαβαγιάρ
  • 1-2 κ.σ. κακάο, για το πασπάλισμα
  • 30 γρ. κουβερτούρα, σε ξύσμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαυροδάφνη, τα 75 γρ. καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Με μια μαρίζ παίρνουμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου μας και χτυπάμε ξανά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Με το που σφίξει το τυρί μας, ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού.
  • Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 225 γρ. ζεστό καφέ, προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Παίρνουμε ένα σαβαγιάραπό τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 25×32 εκ.
  • Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της βάσης. (18 σαβαγιάρ)
  • Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Παίρνουμε πάλι ένα σαβαγιάραπό τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στον καφέ και στρώνουμε από πάνω κάθετα στα προηγούμενα.
  • Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα 18 σαβαγιάρ και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να δέσει το γλυκό μας. 
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και με ένα πιρούνι δίνουμε σχήμα στο γλυκό μας.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο, ξύσμα κουβερτούρας και κόβουμε σε κομματάκια.

Καλή σας απόλαυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή