spot_img

Γαστρονόμος | Μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Υλικά

Μερίδες: 12 κομμάτια

  •  75 ml ελαιόλαδο
  •  30 γρ. ζάχαρη καρύδας (στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
  •  50 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  280 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και μισολιωμένες με ένα πιρούνι + 1 επιπλέον μπανάνα για την επιφάνεια
  •  75 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  •  60 γρ. ρυζάλευρο (όχι την εμπλουτισμένη παιδική τροφή – σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα)
  •  75 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  •  1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  50 γρ. καρύδια, σπασμένα
  •  30 γρ. μαύρες σταφίδες
  •  αμύγδαλο φιλέ για την επιφάνεια
  •  15 ml γάλα καρύδας

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας και τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μπανάνες και το αμύγδαλο φιλέ και τα ενσωματώνουμε στα υγρά, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη, μακρόστενη φόρμα κέικ 12 x 30 εκ., στρωμένη με λαδόκολλα (ή λαδωμένη και αλευρωμένη με αλεύρι χωρίς γλουτένη).
  5. Καθαρίζουμε την επιπλέον μπανάνα, την κόβουμε κατά μήκος σε 2 ή 3 μακριές φέτες και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά.

Καλή τύχη και καλή απόλαυση!

Δείτε περισσότερα: gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή