Κώστας Τζιούμης: «Με όλες μας τις δυνάμεις αυξάνουμε την προβολή και την επισκεψιμότητα του Δήμου Τρίπολης»

Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μαίναλο, το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Οκτωβρίου 2021), στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, υπό τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ).

 Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο εκπρόσωπος του ΣΑΟΟ κ. Θανάσης Χωματάς παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη (6/10/2021), στο Δημαρχείο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε ότι την περιοχή μας θα επισκεφθούν ορειβατικοί σύλλογοι, συνολικά περισσότεροι από 200 ορειβάτες από ολόκληρη τη χώρα.

Έχουν προγραμματιστεί πορείες σε ιστορικά μονοπάτια, με σκοπό η Τρίπολη και η ευρύτερη περιοχή να αναδειχθεί και να καταστεί σημαντικός ορειβατικός προορισμός.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες της Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης υπογράμμισε ότι η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. «Οι ορειβάτες που θα μας επισκεφθούν θα γνωρίσουν την περιοχή μας, τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία μας, θα φιλοξενηθούν και θα γίνουν οι πρεσβευτές μας σε όλη τη χώρα, ώστε να διαφημίζουν τον τόπο μας. Η συνάντηση αυτή συμβάλλει στην προσπάθεια να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής μας». Ο κ. Τζιούης ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια, όσο και τον ΣΑΟΟ για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα και κάλεσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις πορείες και στις εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ΣΑΟΟ, ο κ. Θανάσης Χωματάς υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του Δήμου Τρίπολης στην ανάδειξη του δικτύου μονοπατιών στο Μαίναλο ως ένας μοχλός ήπιας ανάπτυξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. «Ο Δήμος Τρίπολης μάς αγκάλιασε, μας παρείχε τα υλικά, τις πινακίδες κατεύθυνσης και πληροφόρησης για τα ιστορικά μονοπάτια του Μαινάλου» είπε ο κ. Χωματάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΟΡΕΙΕΣ

Σάββατο:    9.10.21     Ανατολικό Μαίναλο – μπλε μονοπάτι

                      Συνάντηση 10 π.μ. στα Καρτερόλια Φαλάνθου

1η πορεία: Καρτερόλια – Σιλίμνα – Κάστρο – Μνημείο και προμαχώνες Τρικόρφων  –

                      Στρατόπεδο  Δημ. Υψηλάντη – Νότια περιαστικά  δάση Τριπόλεως  –

                      Πλατεία Άρεως (Τρίπολη). Ώρες 5:30 Κατηγορία Α+

2η πορεία: Καρτερόλια – Σιλίμνα – περιαστικά δάση  – Τρίπολη.  Ώρες 3:30  Κατηγορ. Α

Κυριακή:    10.10.21    Ανατολικό Μαίναλο – πράσινο μονοπάτι

 7 π.μ. 1η πορεία : Τρίπολη (Πεδίον του Άρεως) 640 μ. – Βόρεια περιαστικά δάση – 

Ανάληψη (Καταφυγιάκι ΣΑΟΟ)  –  Περθώρι – Αιωνόβια Δρυς Παυσανία (Μνημείο Παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς) – Χαράδρα Σκαφίδες – Υψίπεδα Κουλουρδούς 1500 μ. – Ροεινό 1100 μ. Ώρες 7:30 Κατηγορία Β

Προαιρετική ανάβαση στην καταπληκτική κορυφή Αϊντίνης 1849μ  σε 2 επιπλέον ώρες, Κατηγορία Β+

    9 π.μ. 2η πορεία :  Περθώρι 850 μ. – Δρυς Παυσανία – Σκαφίδες – Υψίπεδα  

                                       Κουλουρδούς – Ροεινό 1100 μ.   Ώρες 5:30  Κατηγορία Α+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 10 π.μ.:  Υποδοχή στα Καρτερόλια Φαλάνθου με Κολοκοτρωναϊικα Φιλέματα.

 Προσκύνημα στον τάφο – μνημείο του Πάνου Κολοκοτρώνη στη Σιλίμνα. Προσκύνημα, ξενάγηση, δρώμενα στο στρατόπεδο και στους Προμαχώνες (ταμπούρια) των Τρικόρφων. Καλύβα του Δ.Υψηλάντη – Καλύβα Θεοδ. Κολοκοτρώνη, ταμπούρι του Γενναίου Κολοκοτρώνη. Εξιστόρηση των μεγάλων μαχών  (1770 – 1779-1821-1825).

                                  Απόγευμα 20:00: Απόδοση τιμής στους ανδριάντες των αγωνιστών στην Πλατεία Άρεως (Τρίπολη) . Αφήγηση – δρώμενα για τα τραγικά γεγονότα της Άλωσης. Εκθέσεις, προβολές, δημοτικά τραγούδια.

                                  Εγκαίνια των 2 ολοκληρωμένων μονοπατιών του Μαινάλου.

                                   α)  Τρίπολη – Περθώρι – Ροεινό – Αλωνίσταινα – Βυτίνα – Νυμφασία –  Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο – Λαγκάδια (72 χλμ.).

                                    β)  Τρίπολη – Σιλίμνα – Μανταίϊκα – Χρυσοβίτσι – Αρκουδόρεμα – Λιμποβίσι  – Ελάτη – Ξενία Βυτίνας – Βαλτεσινίκο (54 χλμ.).

Κυριακή πρωί:   Καθ΄οδόν προς  Ροεινό, τσάι του Αϊντίνη και πρωινό στο βράχο της Ανάληψης, όπου και το μικρό καταφύγιο του ΣΑΟΟ (πανοραμική θέα της Τριπολιτσάς).

Μεσημέρι: Ορειβατικό συμπόσιο στην πλατεία του Ροεινού, κάτω από τα πλατάνια και το πανέμορφο ελατοδάσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή