spot_img

Γλυκό ημέρας|Κέικ μήλου με καραμέλα!

ΥΛΙΚΑ

410 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
100 γρ. τριμμένο καρύδι
330 γρ. κεφίρ
3 μήλα τριμμένα (330 γρ)
200 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κ.σ. τεντούρα
1 κ.γ. σόδα
1 ½ κ .γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλλα
1 συσκευασία συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε κύβους. Ραντίζεις με 1 κ.σ. λεμόνι για να μη σου μαυρίσουν και τ’ αφήνεις κατά μέρος.
2.Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170ο.
3.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, καρύδια χοντροσπασμένα και κανέλλα. Κρατάς μόνο μία κουταλιά της σούπας αλεύρι διότι θα τη χρειαστείς για τα μήλα.
4.Με μίξερ χειρός, ανακατεύεις ζάχαρη με ελαιόλαδο, σε μέτρια ταχύτητα.
5.Χαμηλώνεις ταχύτητα και ενσωματώνεις ένα- ένα τ’ αυγά.
6.Προσθέτεις την τεντούρα.
7.Προσθέτεις το κεφίρ εναλλάξ με τα στερεά υλικά ενώ χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενσωματωθούν.
8.Αλευρώνεις τα μήλα με το αλεύρι και τα προσθέτεις στο μείγμα.
9.Απλώνεις το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Μην ξεχάσεις να τινάξεις ανάποδα τη φόρμα για να απομακρύνεις τυχόν περισσευούμενο αλεύρι.
10.Ψήνεις για 50 λεπτά περίπου.
11.Βγάζεις το κέικ από το φούρνο και το αφήνεις σε μια σχάρα να πέσει η θερμοκρασία του.

Σημειώσεις

  1. Για την καραμέλα, τοποθετείς τη συσκευασία του ζαχαρούχου γάλακτος (χωρίς την ετικέτα) σε κατσαρόλα. Σκεπάζεις με νερό και βράζεις σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για δυόμιση ώρες (2 ½)  περίπου. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζεις τη συσκευασία από το νερό και αφήνεις να κρυώσει. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να την ετοιμάσεις μέρες πριν και να την έχεις ετόιμη όταν θα την χρειάζεσαι. Αν πάλι δεν σου αρέσει, μπορείς να την παραλείψεις!
  2. Αν δεν έχεις τεντούρα, μπορείς ν’ αρωματίσεις με κονιάκ. Προτίμησα την τεντούρα γιατί τα αρώματα από κανελλογαρύφαλλα που περιέχει ταιριάζουν πολύ με το κέικ αυτό.

Πηγή: baketheclick.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή