Συνταγή για αβγά ανακατεμένα

Τα αβγά που αναμιγνύονται στο τηγάνι μαζί με γάλα και σιγοψήνονται είναι ίσως από τις πιο νόστιμες συνταγές του πρωινού.

Συστατικά:

8 αβγά
1/3 φλ γάλα
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

Οδηγίες:

Σπάμε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, αλλά δεν τα χτυπάμε με φουέ όπως κάνουμε για την ομελέτα. Απλά τα ανακατεύουμε με πιρούνι.
Σε τηγάνι πλατύ σε χαμηλή  θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να κάνει φουσκάλες.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ αργά με ξύλινη κουτάλα, φροντίζοντας να πιάνουμε και τις κοιλότητες του σκεύους. Ο στόχος είναι να μην ψηθούν πολύ , αλλά να παραμείνουν υγρά.
Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί πλούσια βουτυρωμένο το οποίο το ψήνουμε την ώρα που τα αβγά είναι στο τηγάνι.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή να πασπαλίσουμε λίγη παρμεζάνα.
Στην Ισπανία τα σερβίρουν με ψιλοκομμένη πιπερίτσα.

TipsΠροσοχή στη θερμοκρασία που τα ψήνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατσικίσιο γάλα και βούτυρο ή για πιο gourmet γεύση βουβαλίσιο.

πηγή : https://cosmopoliti.com/syntagi-gia-avga-anakatemena/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή