Σαν Σήμερα|1964-«Άξιον Εστί»:Όταν το εμβληματικό έργο έκανε πρεμιέρα στο θέατρο REX

«Άξιον Εστί»: Σαν σήμερα στις 19 Οκτωβρίου του 1964, το μουσικό έργο – μνημείο του ελληνικού πολιτισμού, έκανε πρεμιέρα στο θέατρο REX.

Το «πάντρεμα» των δύο σπουδαίων Ελλήνων, του Οδυσσέα Ελύτη (στιχουργός) με τον Μίκη Θεοδωράκη (συνθέτης) θα φέρει μεγαλειώδη αποτελέσματα. Από κοντά και οι επίσης ξεχωριστοί Μπιθικώτσης, Κατράκης και Δημητρίεφ θα δώσουν ξεχωριστό «χρώμα» στην ιστορική βραδιά.

Το θέατρο είναι κατάμεστο, ενώ το άγχος και η αγωνία όλων ήταν στο αποκορύφωμα, αφού δεν ήξεραν κατά πόσο θα άρεσε η παρουσίαση του έργου στο κοινό. Ωστόσο, η υποδοχή του ελληνικού κοινού ήταν ιδιαίτερα θερμή και η αγωνία των συντελεστών έδωσε τη θέση στην ικανοποίηση.

Ο Ελύτης στα παρασκήνια πήγαινε πάνω-κάτω. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Θεόδωρος Δημήτριεφ (ερμηνεία), σφιγμένοι. Ο Μάνος Κατράκης (αφήγηση) υπερσυγκινημένος, απήγγειλε με στόμφο.

Το « Άξιον Εστί » είχε κερδίσει τις εντυπώσεις όλων και σύντομα ο δίσκος θα γινόταν ανάρπαστος! Ο Μίκης Θεοδωράκης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, αφού γνωρίζει πώς να «πιάνει» το λαϊκό αίσθημα.

Περισσότερα και βίντεο ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή