“Αυτοψία” με τον Αντώνη Σρόιτερ|Το συγκλονιστικό οδοιπορικό στις Φυλακές Τρίπολης (Video)

Στις “φυλακές των στιγματισμένων” η κάμερα της εκπομπής Αυτοψία με τον Αντώνη Σρόιτερ

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου έκανε την πρεμιέρα της η εκπομπή Αυτοψία με τον Αντώνη Σρόιτερ. Μια ιδιαίτερη και πρωτοφανής “αυτοψία” στις Φυλακές Τρίπολης, στις φυλακές των “στιγματισμένων”.

Μια φυλακή “καταφύγιο” για όσους έχουν φυλακιστεί ή προφυλακιστεί για τα ειδεχθή εγκλήματα των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων, βιασμών, παιδικής πορνογραφίας, μαστροπείας.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν για πρώτη φορά στην ιστορία των Φυλακών Τρίπολης, κρατούμενοι, το Διοικητικό προσωπικό, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που δε δέχτηκαν να εμφανιστούν στο φως της δημοσιότητας. Κάποιοι απ’ αυτούς ήταν 3 γυναίκες εργαζόμενες (για προφανείς λόγους) αλλά και οι διασημότητες – κρατούμενοι: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Λιγνάδης , όπως και ο προπονητής Ιστιοπλοΐας.

Οι κρατούμενοι απάντησαν στο “Γιατί είσαι εδώ;”, μίλησαν για τις πράξεις τους και το πως αισθάνονται πλέον, την καθημερινότητα και τις δραστηριότητες μέσα στη φυλακή, για την πολυσυζητημένη παράσταση των φυλακών σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για τα όνειρα και τις οικογένειές τους, την επόμενη μέρα της αποφυλάκισης και για τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή.

Ελάχιστος ο οίκτος, μπόλικη η οργή μας!

“Φεύγει το στίγμα από αυτούς τους ανθρώπους; Όχι, γιατί όλοι σχεδόν το κουβαλάνε μέσα τους.[…] Ποιος θα παραμείνει φίλος άλλωστε ενός παιδόφιλου ή ενός βιαστή;”

Η Διοίκηση των Φυλακών Τρίπολης και οι υπάλληλοι μίλησαν για την προσπάθεια αναβάθμισης του σωφρονιστικού ρόλου των φυλακών και τις πράξεις που αναδεικνύουν αυτήν τους την προσπάθεια, καθημερινά

Όλη το οδοιπορικό της εκπομπής στις φυλακές Τρίπολης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή