Cupcakes γλυκοπατάτας | Συνταγή ημέρας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το frosting

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
  • Όταν το μείγμα διπλασιαστεί σε όγκο και είναι έτοιμο, βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη αστέρι και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε τις ειδικές χάρτινες θήκες σε μία φόρμα για muffin.
  • Βάζουμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ενώνουμε με το άλλο μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλάτι, το πιπέρι  τον βασιλικό, το θυμάρι, το ξύσμα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα στις θήκες για τα cupcake.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν καλά και απλώνουμε από πάνω με το κορνέ την κρέμα τυριού.
  • Κόβουμε τις φέτες του μπέικον στη μέση, διακοσμούμε πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.

https://akispetretzikis.com/el/categories/keik/cupcakes-glykopatatas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή