spot_img

Μπακαλιάρος «μπιάνκο»

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

40’ • ΕΥΚΟΛΟ 

Υλικά • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

-1 φρέσκο μπακαλιάρο δύο κιλών φιλεταρισμένο και κομμένο σε μερίδες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψ. μπακαλιάρο)
-1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες (ροδέλες)
-1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-2 φύλλα δάφνης
-1 ποτηράκι άσπρο κρασί
-2 λεμόνια, τον χυμό τους
-½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1 πρέζα πιπέρι
-2 πρέζες ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό έ.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε να γυαλίσουν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε λίγο νερό να φτάνει μέχρι τις πατάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10΄-15΄. Αφήνουμε το φαγητό να ξε- κουραστεί για 10’ και σερβίρουμε.

https://www.protothema.gr/recipes/article/1174269/bakaliaros-bianko/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή