Από σήμερα sms στους άνω των 50 για την τρίτη δόση

«Δυστυχώς ο ρυθμός των εμβολιασμών που θα έπρεπε να υπάρχει, δεν υπάρχει. να είμαστε ειλικρινείς. Νομίζω δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για κανέναν», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού διευκρίνισε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, έκανε γνωστό ότι όλοι οι άνω των 50 ετών, που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και δικαιούνται να κάνουν την 3η δόση, λαμβάνουν SMS ως υπενθύμιση.

«Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ κατά 90% περίπου είναι ανεμβολίαστοι, και βεβαίως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί που η εμβολιαστική κάλυψη δεν ήταν κανονική. Νομίζω ότι όσες αμφιβολίες είχαν κάποιοι στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος μετά από σχεδόν ένα χρόνο θα πρέπει να έχουν αρθεί για την υγεία της δικής τους την οικογένειά τους και της κοινωνίας», είπε.

«Το καταλυτικότερο επιχείρημα όλων είναι οι εικόνες που έχουν όλοι από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον και βρίσκονται στα νοσοκομεία. Με ξεπέρνα οποιοδήποτε αντεπιχείρημα σε αυτή την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. «Έχουμε εμβολιάσει σχεδόν όλους ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, θα πάμε και στη ΒΙΟΠΕ του Κιλκίς για τους εμβολιασμούς από τον ΕΟΔΥ εργαζομένων των επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown

Ερωτηθείς σχετικά, κατέστησε σαφές ότι η οικονομία δεν μπορεί να κλείσει και οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στις δραστηριότητες που έκαναν και πριν επειδή έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν.

«Αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα εξειδικευμένα για συνύπαρξη εμβολιασμένων και μη θα ανακοινωθούν αλλά όχι γενικό λοκντάουν», είπε. 

Ειδική κάρτα δακτυλίου

Σε ό,τι αφορά το δακτύλιο, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα daktilios.gov.gr λειτουργεί από την προηγούμενη Παρασκευή και ήδη 68.708 συμπολίτες μας -που έχουν το κατάλληλο αντιρρυπαντικό όχημα- έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν εκδώσει μόνοι τους την ειδική κάρτα που τους επιτρέπει να κινούνται εντός του δακτυλίου χωρίς περιορισμό.

Πηγή : https://www.kathimerini.gr/society/561561835/georgantas-apo-simera-sms-stoys-ano-ton-50-gia-tin-triti-dosi/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή