Δημόσια εκπαίδευση στην Τρίπολη, επόμενη πίστα

Γράφει ο κ. Μαντζάγης

Μετά από ενάμιση χρόνο κλειστών σχολείων λόγω πανδημίας, μετά από το δυσκολότερο σύστημα εισαγωγής στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά κι από την ολοκλήρωση της αποστολής εύρεσης κατοικίας στην Τρίπολη οι φοιτητές στην πόλη μας έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση. Τις υποδομές.

Αρχικά να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στη διαχείριση όλων των τοπικών αρχόντων της τελευταίας εικοσαετίας. Χρειάζεται ακραία επίπεδα αναισθησίας, για να παραμείνει σε τέτοια κατάσταση ο μοναδικός δρόμος πού οδηγεί στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να γίνουν παρά οι ελάχιστες διορθωτικές εργασίες.

Ένας δρόμος που απαιτεί γύρω στη μισή ώρα για να τον διανύσεις πεζός. Χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς φώτα, σε πολλά σημεία ακόμη και χωρίς άσφαλτο. Ένας δρόμος που οδηγεί σε αδιέξοδο στην πίσω μεριά του άλσους του Αγίου Γεωργίου. Και επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, έρχεται η μεταβλητή “κλίμα της Τρίπολης” που μετατρέπει τη είσοδο του Πανεπιστημίου σε λίμνη σε μόνιμη βάση.

Η γενιά των φοιτητών, κατηγορείται ότι σπαταλάει το χρόνο της στα video games, και η Ελλάδα ακολουθώντας την μέθοδο Μοντεσσόρι, φρόντισε να μετατρέψει σε τέτοιο την εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας συνεχώς νέες πίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή