spot_img

Πανεύκολα churros με ψωμί του τοστ

Συστατικά

Για τα churros

  • 200 γρ. γάλα, 3,5%
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα churros

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το γάλα, τα αβγά, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Κόβουμε την κάθε φέτα από το ψωμί του τοστ σε 5 ίσες λωρίδες.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε σπορέλαιο, τόσο ώστε να καλύψει 4 εκ. βάθος. Ιδανικά θέλουμε η θερμοκρασία του να φτάσει τους 160° C.
  • Βουτάμε την κάθε λωρίδα ψωμιού στο μείγμα του μπολ και μεταφέρουμε στο τηγάνι σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα.
  • Αφαιρούμε τα churros από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να στραγγίξουν ελαφρά και τα τοποθετούμε στο μπολ με τη ζαχαροκανέλα.
  • Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά τα churros με τη ζαχαροκανέλα και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • Βάζουμε σε ένα μπολάκι το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Τυλίγουμε το μπολάκι με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Βγάζουμε το μπολάκι από τον φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να μην καούμε.
  • Αφαιρούμε τη διαφανή μεμβράνη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αποθηκεύουμε τη σάλτσα καραμέλας σε ένα βαζάκι ή τη χρησιμοποιούμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε τα churros μαζί με τη γκανάς σοκολάτας και τη σάλτσα καραμέλας.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/eykola-churros-me-pswmi-toy-tost

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή