“Πάρε θέση”|Όλα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Κώστα Τζιούμη και πολιτών στη live συζήτηση

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (31/10/2021), δίνοντας απαντήσεις σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν από δημότες.

Αρχικά, για την εξέλιξη της πανδημίας, στάθηκε στην ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η Αρκαδία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην περιφέρεια Πελοποννήσου και κάλεσε όσους συμπολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  – Τις τελευταίες ημέρες έγιναν ασφαλτοστρώσεις στην πόλη μας σε αρκετά σημεία. Μπροστά από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, υπήρχε μια άναρχη κατάσταση, εμείς διαμορφώνουμε το χώρο, θα γίνει διαγράμμιση για χώρο στάθμευσης, αλλά και ένα μικρό αλσύλλιο. Επίσης, στο ΚΤΕΛ έγινε ασφαλτόστρωση. Είναι πολλοί ακόμα δρόμοι που χρειάζονται ασφαλτόστρωση. Όταν είχαν να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης πάνω από 10 χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Η επιλογή γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, πόσο κατεστραμμένος και πόσο πολυσύχναστος είναι ο κάθε δρόμος.  Έχουμε βγάλει άλλη μια δημοπρασία, ώστε την Άνοιξη να συνεχίσουμε.

ΠΛΑΤΕΙΕΣ – Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει η πλατεία Αγίου Βασιλείου. Τη Παρασκευή εγκρίθηκε η σύμβαση από τη διαχειριστική επιτροπή και στάλθηκε πρόσκληση στον ανάδοχο εντός των 15 ημερών να υπογράψει το εργολαβικό συμφωνητικό. Θα έρθουμε σε επικοινωνία με καταστηματάρχες και ταξί για να καθοριστεί  τρόπος που θα γίνει το έργο. Το έργο θα γίνει τμηματικά. Στόχος μας είναι μέσα σε 15 μήνες από τη στιγμή που ξεκινήσουν τα έργα, να είναι έτοιμη μία σύγχρονη πλατεία.  

Στην πλατεία Μπασιάκου πολύ σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση.

Η πλατεία Ριζών ξεκίνησε το έργο και προχωρά.

Σε λίγες ημέρες τα πεζοδρόμια της Γρηγορίου Ε’ θα έχουν ολοκληρωθεί για το Open Mall και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΊΟ – Με την έναρξη των εργασιών προέκυψαν σοβαρά πρόβλημα στον σκελετό της οροφής και γενικότερα στο σκελετό του κολυμβητηρίου.  Αποκαλύφθηκαν τώρα τα προβλήματα με τη στατικότητα του κτιρίου και κατά συνέπεια δεν μπορεί προς το παρόν να συνεχιστεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης. Πρέπει πρώτα να λυθούν τα προβλήματα στατικότητας. Χρειάζεται νέα στατική μελέτη που προχωρά και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο 15νθήμερο. Η μελέτη θα δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρέπει να δούμε πώς θα καλυφθεί το επιπλέον κόστος και για το λόγο αυτό θα γίνει μια συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο. Ο Δήμος θα φροντίσει παιδιά που κάνουν αγωνιστική κολύμβηση να μπορούν να μεταφέρονται σε κάποιο γειτονικό κολυμβητήριο. Περιμένω τις προτάσεις από τους συλλόγους για το θέμα αυτό.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – Ο Δήμος Τρίπολης έχει προχωρήσει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης για τη διαπλάτυνση του δρόμου. Τις τελευταίες ημέρες βγήκε το ΦΕΚ που απαιτείται. Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στο δικαστήριο για να καθορίσει την τιμή μονάδας. Και μετά ο Δήμος θα καταβάλλει τα χρήματα στους ιδιοκτήτες και θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση του έργου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – Η ύπαρξη των λεωφορείων πολλές φορές δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, όμως πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να εξυπηρετούνται και οι πολίτες των χωριών μας. Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε και με το ΚΤΕΛ. Η πρώτη εικόνα είναι οι κάδοι, θα το εξετάσουμε, αλλά δεν έχουμε πολλές δυνατότητες. Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο «Τρίτσης» για την ανάπλαση της πλατείας και περιμένουμε την έγκρισή της. Επίσης, μιλάμε με χορηγό για να αναλάβει το κόστος για το κινούμενο γλυπτό που έχει προτείνει ο συμπατριώτης μας καλλιτέχνης κ. Νίκος Φλώρος.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ – Εκεί υπάρχει ένα θέμα το οποίο σε συνεννόηση και με τα καταστήματα θα παρθούν αποφάσεις. Η λύση της μονοδρόμησης προβλέπεται στη κυκλοφοριακή μελέτη, έχουμε κάποιες σκέψεις για να βρεθεί μία λύση. Η δημοτική αστυνομία θα επιληφθεί και αυτού του θέματος.

ΦΑΝΑΡΙΑ – Για τα φανάρια στο Λεβίδι, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας, διότι είναι επαρχιακός δρόμος. Το ίδιο ισχύει και για την ΟΗΕ που δεν είναι δημοτικός δρόμος.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ – Το πάρκινγκ στο κέντρο για να αντιμετωπιστεί θέλει πολλαπλές δράσεις. Μία είναι η ελεγχόμενη στάθμευση που θα ξεκινήσει σύντομα. Επίσης, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να νοικιάσουμε οικόπεδα με τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση. Για τους μονίμους κατοίκους προβλέπεται ξεκάθαρη πρόβλεψη και δεν θα πληρώνουν για να παρκάρουν. Αυτοί που έχουν κατοικία και όχι γραφείο ή κατάστημα. Πρόβλεψη υπάρχει και για ΑΜΕΑ.

ΧΩΡΙΑ – Για εμάς τα χωριά και η πόλη είναι το ίδιο. Ήδη γίνεται μια πολύ μεγάλη εργολαβία με τσιμεντοστρώσεις, υπάρχουν κι άλλες εργολαβίες που τρέχουν. Επίσης, υπάρχουν εργολαβίες για αγροτική οδοποιία και περιμένουμε έγκριση και μιας επιπλέον πρότασης που έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Τρίτσης». Πιστεύουμε ότι ως το τέλος της 4ετίας θα ολοκληρωθούν οι κυριότεροι αγροτικοί δρόμοι.

Στον Κάνδαλο, προχωρούμε στην υπογραφή σύμβασης για να φτιάξουμε την πλατεία του χωριού που το ζητούν εδώ και 30 χρόνια. Εκεί, θα δούμε και τη αξιοποίηση του πλατάνου στο χωριό.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ – Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Προχωράμε σε προγραμματική με την Περιφέρεια, θα αναλάβει τη αποκατάσταση και επανάχρησή του. Εμείς υλοποιούμε τη μελέτη και η Περιφέρεια θα κάνει το έργο, ενώ θα φροντίσει και για τη λειτουργία του. Με τη κατάλληλη προβολή μπορεί να είναι ένα σημείο επισκεψιμότητας για το Χρυσοβίτσι και όλο τον Δήμο Τρίπολης. Σε συνδυασμό με το μουσείο Λαμπράκη και το Μουσείο Σιδηροδρόμου στο Ελαιοχώρι και με τα υπάρχοντα μουσεία, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συστοιχία Μουσείων ώστε να είναι ένας λόγος να επισκεφθεί κάποιος τον Δήμο Τρίπολης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200ΧΡΟΝΑ – Μέσα στο 2021 ο Δήμος Τρίπολης παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων. Αυτό το κρίνουμε από την ανταπόκριση του κόσμου. Είδαμε προβολή της Τρίπολης σε όλα τα εθνικά Μέσα Ενημέρωσης. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ως  τέλος του 2021.  Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας ήταν αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού με πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλη τη Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται ως τα Χριστούγεννα περίπου στο κέντρο της πόλης. Ήταν μια ιδέα του κ. Φλώρου που είναι καταξιωμένος σε παγκόσμιο επίπεδο και με τεράστια αγάπη για την πόλη μας και μας τιμά με τη συνεργασία του. Ήταν μια εξαιρετική ιδέα του κ. Φλώρου και θέλουμε να γίνει θεσμός.

Στο τέλος Νοεμβρίου θα γίνει μια εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με τη Συμφωνική Ορχήστρα και εκεί θα τιμηθούν όλοι οι χορηγοί των εκδηλώσεων.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – Εφόσον επιτρέπονται οι εκδηλώσεις, θα ενισχύσουμε τις εκδηλώσεις στην πλατεία Άρεως όπου θα γίνει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στην πλατεία Πετρινού, στο Μαλλιαροπούλειο και στο πάρκο με το τρένο.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν με περιορισμένο προσωπικό. Προσπαθούμε με εξοπλισμό να στηρίξουμε την υπηρεσία. Έχουμε ήδη πάρει ένα απορριμματοφόρο και σύντομα θα μας παραδοθεί ένα ακόμα απορριμματοφόρο – πλυντήριο που θα μπορεί να πλένει τους κάδους τακτικά. Ήδη, κάναμε συντήρηση και επισκευή υπογείων κάδων που δεν είχαν ποτέ συντηρηθεί. Κάνουμε μια μεγάλη προμήθεια για νέους κάδους ώστε όλα τα χωριά μας να έχουν κάδους.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή