spot_img

Vegan pancakes | Συνταγή ημέρας

Υλικά Συνταγής

  • 220 γρ. γάλα καρύδας (παχύ σε κονσέρβα)
  • 1 κ.σ ξύδι λευκό
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 130γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γλ μπέικινκ πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • ελάχιστο βούτυρο καρύδας ή λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα vegan pancakes,

συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα vegan pancakes χωρις αυγα και γαλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας πυκνό από κονσέρβα, για πιο φουσκωτά pancakes. Με υγρό γάλα καρύδας, τα pancakes θα γίνουν το ίδιο νόστιμα αλλά λιγότερο φουσκωτά. Υπάρχουν πολλές συνταγες για υγιεινα και νηστισιμα pancakes, αλλά αυτή είναι η πιο υγιεινή. Ξεκινάμε με τα εξής απλά βήματα:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάκι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με το κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα υγιεινα πανκεικ μας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα. 
  • Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε pancake που θα φτιάξουμε.
  • Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να βλέπουμε πως έχουν ψηθεί οι άκρες από τα υγιεινα πανκεικ μας.
  • Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά.

Πηγή : https://www.argiro.gr/recipe/vegan-pancakes/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή