Θεσσαλονίκη: Επεσε ολόκληρη οροφή αίθουσας σε δημοτικό σχολείο[Εικόνες – Βίντεο]

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης αφού έπεσε η ψευδοροφή από την αίθουσα της έκτης δημοτικού.

Το περιστατικό συνέβη όταν οι 23 μαθητές είχαν βγει από την τάξη, και ως εκ τούτου δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Για άγνωστο λόγο έπεσε η γυψοσανίδα με την μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η παρατηρητικότητα της καθηγήτριας που αποδείχθηκε σωτήρια

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το thestival.gr, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα. Ωστόσο, σήμερα τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή.

Λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και έτσι άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε.

Θεσσαλονίκη: Επεσε ολόκληρη οροφή αίθουσας σε δημοτικό σχολείο - Πώς η δασκάλα έσωσε τους μαθητές [εικόνες - βίντεο]
ΟΡΟΦΗ

Εκκενώθηκε το σχολείο για έλεγχο

Το σχολείο εκκενώθηκε και αναμένεται να γίνει έλεγχος σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν προβλήματα και σε άλλες αίθουσες του σχολείου. Να σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και συντήρησης της σχολικής μονάδας.

ΣΧΟΛΕΙΟ

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη

Κλειστή μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει η σχολική μονάδα, με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος τονίζει ότι θα επιμείνει “και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επί τόπου έχουν σπεύσει τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.

Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους.

Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.

“Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν”, δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης”.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή