Στην Τρίπολη τα εγκαίνια του γραφείου “Europa Direct Πελοπόννησος”(Εικόνες)

Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της του γραφείου “Europa Direct Πελοπόννησος”

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γραφείου “Europa Direct Πελοπόννησος” σε μια εκδήλωση με ομιλιτές πολιτικά πρόσωπα, τόσο τοπικών αρχών, της κυβέρνησης αλλά και Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Τα γραφεία θα στεγάζονται την Τρίπολη, το κέντρο της Πελοποννήσου, στο παλιό Δημαρχείο Τρίπολης, στην κεντρική οδό “Εθνικής Αντιστάσεως”, μια παραχώρηση του Δήμου Τρίπολης για την υλοποίηση των ενεργειών του “Europa Direct Πελοπόννησος”.

Το κέντρο (Πελοπόννησος) επιλέχθηκε ως ένα από τα 424 «Νέας Γενιάς» Κέντρα EUROPE DIRECT και αποτελεί μέρος του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Δικτύου. Τα εν λόγω Κέντρα συμπληρώνουν και υποστηρίζουν τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της Ε.Ε., τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν άλλος παρά η ενημέρωση των πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και η ενθάρρυνση για συμμετοχή τους σε μετέπειτα εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος “Europa Direct Πελοπόννησος”.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης, Πρόεδρος Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, ο Κώστας Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης, ο κ. Δημήτρης Καμπόσος, Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών και ο κ.Παναγιώτης Νίκας, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ομιλίες – Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης έκανα ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την
Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής,ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, οκ. Κωσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα, ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας και Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κ. Βίκυ Ιγγλέζου, Διευθύντρια Μανιατακείου Ιδρύματος – Επικεφαλής «ΕUROPE DIRECT Πελοπόννησος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή