spot_img

Παξιμάδια χωρίς γλουτένη | Συνταγή ημέρας

Αυτά τα παξιμάδια είναι ιδανικά για τον πρωινό καφέ και για βούτηγμα στο γάλα ή στη σοκολάτα!

Υλικά Συνταγής

  • 200 γραμ. βούτυρο μαλακό (θερμ. δωμ.)
  • 130 γραμ. στέβια κρυσταλλική (ή ζάχαρη καρύδας)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό (το χυμό και το ξύσμα)
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλυγρή βανίλια)
  • 250 γραμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ (κοφτά) χωρίς γλουτένη
  • λίγη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη) λιωμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Για τα υγιεινά παξιμάδια χωρίς γλουτένη 

Για τα υγιεινά παξιμάδια χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την στέβια, τα αυγά, το ξύσμα και τη βανίλια για τα παξιμάδια χωρίς γλουτένη

  • Με τα εξαρτήματα ανάδευσης, χτυπάμε τα υλικά για 3-4  λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό και το αλεύρι, αρχίζοντας και τελειώνοντας με αλεύρι.
  • Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα. Ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Σε βουτυρωμένο ταψάκι μακρόστενο 32 χ22 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε φέτες λεπτές, πάχους 3 χιλιοστών. Κάθε φέτα την κόβουμε στη μέση (βγαίνουν μακριές λωρίδες οι φέτες).
  • Αραδιάζουμε τις φέτες σε λαμαρίνα και τις στεγνώνουμε σε χαμηλό φούρνο 140 -150 βαθμούς C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου, να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Αφού κρυώσουν, περιχύνουμε τα παξιμάδια με λίγη λιωμένη σοκολάτα σε γραμμές.
  • Όταν στεγνώσει η σοκολάτα, φυλάμε τα βουτήματα σε αεροστεγές κουτί για να παραμείνουν τραγανά.
  • Δοκιμάστε λίγο τη ζύμη, και αν σας φαίνεται άγλυκη, συμπληρώστε λίγη στέβια. Εγώ τα προτιμώ όχι πολύ γλυκά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Πρόσφατα

Δημοφιλή