Αποδείχθηκε πως όσοι στολίζουν από νωρίς για Χριστούγεννα, είναι και οι πιο ευτυχισμένοι!

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, αυτό για το οποίο ανυπομονούμε κάθε χρόνο, εμείς οι Χριστουγεννόφιλοι, είναι η περίοδος προ-Χριστουγέννων κι όχι τόσο οι ημέρες των γιορτών αυτές καθαυτές.

Ξέρουμε άλλωστε ότι από τις 25 Δεκεμβρίου και έπειτα έχουμε μια Πρωτοχρονιά να χαρούμε ακόμα και μετά… τέλος. Του χρόνου πάλι..

Έτσι, όλη εκείνη η φάση των προετοιμασιώντο στόλισμα στο σπίτι, οι φωτισμένοι δρόμοι και οι γιορτινές βιτρίνες, είναι κάτι για το οποίο ΖΟΥΜΕ όλο το χρόνο! Ω ναι!

Οπότε αν εμείς οι λάτρεις των Χριστουγέννων δείχνουμε λίγο υπερβολικοί, επειδή μπαίνουμε από νωρίς στο πνεύμα, μη μας παρεξηγείτε. Βασικά τι να παρεξηγήσετε; Κάντε κι εσείς το ίδιο!

Αποδείχθηκε άλλωστε, ότι τα άτομα που ξεκινούν από νωρίς τις προετοιμασίες είναι και πιο ευτυχισμένα!

Οπότε ακολουθήστε πιστά το παράδειγμά μας και με το που μπει ο Νοέμβρης, νιώστε τα Χριστούγεννα!

Τώρα σοβαρά, σύμφωνα με τον ψυχαναλυτή Steve McKeown, εκείνοι που μπαίνουν στο γιορτινό πνεύμα νωρίτερα είναι και πιο ενθουσιώδεις στη ζωή τους γενικότερα.

Επίσης, η όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί τη συγκεκριμένη εποχή, μας πηγαίνει πίσω στα παιδικά και ξεκούραστα χρόνια μας, όπου δεν υπήρχαν ούτε υποχρεώσεις, ούτε τρεχάματα στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο McKeown, αναφέρει πως:

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, Ο ΠΙΟ ΚΟΙΝΟΣ ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχη, ο κόσμος θέλει να έρχεται σε επαφή με πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση το καταφέρνει, καθώς ξυπνά στους ανθρώπους δυνατά συναισθήματα από τα παιδικά χρόνια.»

«Η συγκεκριμένη διακόσμηση αποτελεί μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς όλα εκείνα τα παιδικά συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού. Το να ξεκινάς από νωρίς λοιπόν το στόλισμα, επεκτείνει τον ενθουσιασμό αυτό!»

Επίσηςεκείνοι που επεκτείνονται κι εκτός σπιτιού με τη διακόσμηση, και τα λαμπάκια και τα στολίδια φτάνουν μέχρι την αυλή ή το μπαλκόνιτείνουν να είναι πιο φιλικοί σαν άνθρωποι.

Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή, μόνο καλά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς για σένα που «βιάζεσαι» να μπεις στο πνεύμα.

Οπότε κατέβασε τις κούτες, πιάσε το στόλισμα, και γρήγορα, γιατί έχεις ήδη αργήσει!

[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή