Ο ΣΑΟΟ στα ιστορικά Βέρβενα!-Φωτογραφίες από την εξόρμηση

Την Κυριακή 14-11-2021 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.) πραγματοποίησε ενδιαφέρουσα εξόρμηση στα ιστορικά Βέρβενα, έναν πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό, φωλιασμένο στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα, στα 1160 μ. υψόμετρο, χωριό που χρησιμοποιήθηκε ως στρατόπεδο των Ελλήνων πολεμιστών που είχαν περιζώσει την Τριπολιτσά ήδη από την άνοιξη του 1821.

Σαράντα ορειβάτες ξεκινήσαμε από την αναμνηστική στήλη της μάχης της 18 ης Μαΐου 1821 και περιπλανηθήκαμε στα δρομάκια του πανέμορφου και πεντακάθαρου χωριού. Στη διαδρομή θαυμάσαμε τα επιβλητικά πυργόσπιτα που χρησιμοποιήθηκαν ως οχυρωματικές θέσεις κατά την προαναφερθείσα νικηφόρα για τους αγωνιστές μάχη.

Η περιήγηση στο χωριό τελείωσε στον Ι. Ν. του Αγίου Προδρόμου και από κει ανηφορήσαμε με κατεύθυνση βορειο-ανατολική και μετά από μια απαραίτητη στάση ξεκούρασης, προσεγγίσαμε ένα αιολικό «πάρκο». Από κει, η επόμενη στάση μας ήταν στην κορφή με το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία. Αφού έγινε το σχετικό «μάθημα ιστορίας-πατριδογνωσίας», κατηφορίσαμε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, μετά από τρεισήμισι ώρες περίπου, όπου μας περίμενε η βραστή γίδα και τα άλλα εκλεκτά εδέσματα που μας είχε ετοιμάσει ο «σεφ» του συλλόγου -και Βερβενιώτης- Μανώλης Πατσιόγιαννης, τον οποίο οφείλουμε» να ευχαριστήσουμε για την άψογη διοργάνωση της εξόρμησης. Μετά το τέλος του γεύματος ακολούθησαν χοροί υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα

Δημοφιλή